Saki: Barselona nije moćna bez Gvardiole

Saki, koji je od 1987. go 1991. sodine sa italijanskim timom osvojio osam trofeja, tvrdi da Katalonci igraju slabije od odlaska Pepa Gvardiole
62 pregleda 1 komentar(a)
Saki, Foto: Wikipedia.org
Saki, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 08.03.2013. 22:08h

Ariko Saki, trofejni trener Milana, uvjeren je da “rosoneri” imaju šanse da prođu Barselonu I plasiraju se u četvrtfinale Lige šampiona.

Saki, koji je od 1987. go 1991. sodine sa italijanskim timom osvojio osam trofeja, tvrdi da Katalonci igraju slabije od odlaska Pepa Gvardiole.

"Barselona ne pokušava da sa odlučnošću primjeni stil igre koji je forsirala posljednjih nekoliko sezone, a koji je dovela do savršenstva pod vođstvom Gavrdiole. Oni pokušavaju da kopiraju isti način, ali to ne ide, nisu kockice složene onako kao u prethodne četiri sezone. Jednostavno, u posljednje vrijeme imam loše mišljenje o igri Barselone. Izgledaju mi kao potpuno drugačija ekipa. Milan ima šansi da prođe Barselonu, ima prednost od dva gola, koja može biti ključna u ovakvim utakmicama“, rekao je Saki.

On je imao i poruku za nekadašnji klub.

"Milan i u revanšu mora da igra odlučno kao na svom terenu. Ako se bude orjentisao da brani prednost, onda će Barselona to znati da kazni. Mislim da im je igra iz prve utakmice model kako se treba suprotstaviti Špancima“, zaključio je Saki.

Bonus video: