Salah šokirao "Juventus arenu"

"Juventus arenu" posljednji je pokorio Bajern još 10. aprila 2013. godine u Ligi šampiona, a Fiorentina je prva u nacionalnom kupu osvojila novi stadion Stare dame
2 komentar(a)
Mohamed Salah, Foto: Beta/AP
Mohamed Salah, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.03.2015. 22:10h

Fiorentina se ne zaustavlja" Ekipa Vinćenca Montele pregrmjela je i najteže gostovanje - "Juventus arenu", na kojoj je pao najveći neprijatelj "viole", Juventus! Junak pobjede u prvom polufinalnom duelu Kupa Italije u Torinu je Mohamed Salah.

Iako je doveden na pozajmicu iz Čelzija, kao dio transfera za Huana Kvadrada u tek završenom prelaznom roku, Egipćanin je u sedam utakmica postigao šest golova. A dva protiv najbolje odbrane u Italiji i to na terenu najvećeg rivala.

Salah je prvi gol, sjajan trk kroz odbranu i nebranjiv šut u gornji ugao, postigao u 11. minutu. Izjednačio je Fernando Ljorente sjajnim udarcem glavom u 24, da bi Egipćanin udarcem iz srca šesnaesterca postavio konačnih 2:1 u 56.minutu.

Fiorentina je mogla i do ubjedljivije pobjede u finišu, ali Iličić i Dijamanti nijesu realizovali sjajne šanse.

Revanš je 7. aprila u Firenci. U drugom polufinalnom duelu Lacio je pred svojim navijačima remizirao sa Napolijem (1:1), i revanš će igrati 8. aprila.

Bonus video: