Šalke i Kamerunci dominiraju Rurom, Bajern siguran

"Kraljevsko-plavi" savladali Borusiju u velikom derbiju i nanijeli joj treći poraz u šest kola
0 komentar(a)
Šalke - Borusija, Foto: Beta/AP
Šalke - Borusija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.09.2014. 18:34h

Ovo je Šalkeov trenutak, Borusijin sigurno nije - „kraljevsko-plavi” su slavili u velikom derbiju Rura sa 2:1, pa je Jirgen Klop morao da se suoči sa trećim, ali i najtežim za navijače, porazom ove sezone

"Milionere" su na "Feltins areni" srušili Kamerunci Džoel Matip i Maksim Čupo-Moting. Prvi je u 10. minutu pobjegao Matsu Humelsu i pogodio glavom, a onda je i bivši napadač Majnca matirao Romana Vajdenfelera pošto mu je zicer poklonio Adrijan Ramos očajnom intervencijom u svom kaznenom prostoru.

Ramos se samo tri minuta nakon greške iskupio - „spakovao” je zicer Pjer-Emeriku Obamejangu koji je smanjio na 2:1, i tada je malo ko mogao da pretpostavi da je postavljen konačan rezultat.

U nastavku, Šalke je opet imao bolje šanse, a Borusija je oštećena za penal...

"Ovakve pobjede uvijek znače više od tri boda. Savladati Borusiju je sjajan osjećaj, i ovo mnogo znači mojoj ekipi, navijačima, klubu...", rekao je trener Šalkea Jens Keler.

Šalke je tako nakon šest kola preskočio ljutog rivala na tabeli - sada ima osam bodova, jedan više od velikana sa "Signal Iduna parku"...

"Na terenu morate da budete spremni na veliku bitku. Mi nismo bili, u najmanje dvije situacije nismo znali kako da se snađemo i zato smo izgubili. Gubili smo sa 2:0, a da nijedan od tig golova nije imao veze s taktičkom postavkom", rekao je Klop.

A Bajern je čini se uhvatio šampionski ritam i preko Kelna (2:0) pobjegao Borusiji na sedam bodova. Presudili su pogoci Marija Gecea i autogol Danijela Halfara.

"Imali smo nekoliko velikih šansi u prvom poluvremenu i šteta je što ih nismo iskoristili. Ali, sačuvali smo koncentraciju i priveli meč kraju", istakao je Pep Gvardiola.

Prvi pratioci Bavarcima su Borusija iz Menhengladbaha (savladala Paderborn u gostima) i Bajer - "farmaceuti" su remizirali bez golova u Frajburgu.

Rezultati

Frajburg - Bajer 0:0

Keln - Bajern 0:2 (Gece 19, Haflar (autogol) 66)

Paderborn - Borusija M. 1:2 (Vemer 70 - Herman 8, Rafael 14)

Šalke - Borusija D. 2:1 (Matip 10, Čupo-Moting 23 - Obamejang 26)

Štutgart - Hanover 1:0 (Švab 69)

Volfsburg - Verder 2:1 (Rodriges 15, Olić 57 - Buš 37)

Nedjelja

Augsburg - Herta

Hamburger - Ajntraht

Petak

Majnc - Hofenhajm 0:0

Tabela

Bonus video: