Sampaoli moli navijače za oproštaj: Argentina zavisi od brilijantnosti Mesija

"Ključ našeg poraza je vezan za moju odgovornost jer sam trener. Da sam drugačije postavio stvari, možda bi stvari bile bolje, ali mislim da nije u redu staviti teret na Kabaljera", kazao je Sampaoli
8 komentar(a)
Horhe Sampaoli, Foto: Reuters
Horhe Sampaoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.06.2018. 22:22h

Selektor fudbalera Argentine Horhe Sampaoli tražio je od navijača da oproste zbog večerašnjeg debakla od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Prvo i najvažnije je to da molim navijače za oproštaj. Emotivno smo slomljeni. Realnost agentinskog tima je brilijantnost Lionela Mesija. Ova ekipa nije čvrsta koliko bi trebalo da bude", rekao je Sampaoli poslije utakmice u Nižnjem Novgorodu.

Hrvatska je deklasirala Argentinu rezultatom 3:0 u drugom kolu Svjetskog prvenstva.

Reprezentacija Argentine se uoči meča sa Nigerijom u trećem kolu nalazi pred eliminacijom već u grupnoj fazi šampionata.

Prvi gol Hrvatska je dala poslije velike greške golmana Vilija Kabaljera.

Uptan zašto je Kabaljero prvi izbor, Sampaoli je kazao da je on taj koji treba da donese konačnu odluku.

"Ključ našeg poraza je vezan za moju odgovornost jer sam trener. Da sam drugačije postavio stvari, možda bi stvari bile bolje, ali mislim da nije u redu staviti teret na Kabaljera", kazao je Sampaoli.

Pohvalno je govorio o reprezentaciji Hrvatske, za koju je rekao da je izvrsna ekipa.

"Teško je nastaviti naprijed, bez potrebne motivacije. Neki igrači se vjerovatno nisu prilagodili formaciji. Veoma sam pogođen porazom i vjerovatno nisam razumio utakmicu kako je trebalo", rekao je selektor Argentine.

Sampaoli je na konferenciji za novinare posijle utakmice bio žestoko na meti medija iz Argentine.

Zanimljiv komentar imao je reporter BBC-ja, koji je naveo da je "van dešavanja" svako ko misli da su engleski novinari brutalni.

Takođe, dodao je da novinari iz Argentine na konferenciji uopšte ne prate Sampaolijevu taktiku igre na terenu.

Bonus video: