Šampion voli derbije

"Naš jedini plan i cilj je da igramo dobro i da svim ljubiteljima fudbala u Crnoj Gori pokažemo da nismo slabiji od ekipa koje su ovog momenta bolje plasirane", kaže Vignjević.
0 komentar(a)
slavlje, Foto: Savo PRELEVIĆ
slavlje, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 06.05.2011. 12:54h

Opuštanja može da bude, ali kada na red dođu Budućnost i Mogren, ta riječ se zaboravlja. Pljevljaci će u duelima sa vodećim dvojcem pokušati da dokažu da njihova trenutna (treća) pozicija na tabeli, nije pravo mjerilo kvaliteta i da bi to, ustvari, trebalo da bude trojac.

Uostalom, to su izabranici Nebojše Vignjevića u ovom prvenstvu već i dokazivali kada su prvo demolirali Budvane pod Golubinjom, a nedavno i nadigrali Podgoričane na njihovoj travi. U Rudaru su svi ubijeđeni da se nešto slično, i sjutra i naredne subote, može ponoviti.

Tako daleko se, ipak, ne razmišlja. Navikli su Pljevljaci da idu korak po korak, pa je i u glavama samo ekipa koju vodi Saša Petrović. A kada se sa razmišljanja pređe u realnost, ne može se pobjeći od činjenice da „rudari“ kvalitetom ne zaostaju, da su možda i u boljoj formi od Budućnosti, da je na njihovoj strani i iskustvo i da znaju kako se pod Goricom stiže do pobjeda. Ako se, dakle, svi pomenuti aduti iskoriste, pozitivan rezultat, jednostavno, ne može izmaći.

“Imali smo u nekoliko prethodnih utakmica problema sa zadržavanjem vođstva, ali prije kao produkt nedovoljne koncentracije uslovljene ne baš prevelikim značajem tih mečeva, nego neke loše igre, taktike i slično. E sad, nije ni derbi sa Podgoričanima za nas od neke presudne važnosti kada je tabela u pitanju, ali Budućnost je Budućnost, prestiž je prestiž, rivalitet je rivalitet, a kada je sve to tako onda je jasno i koliko svaki ovakav susret znači. Uostalom, uvijek je igranje na našem najvećem stadionu dovoljan motiv, pa čak i ako nema drugih. A mi ih imamo, jer želimo na pravom mjestu i u pravo vrijeme da pokažemo snagu, ali i da ostanemo u dugoj seriji bez poraza i time održimo dobro raspoloženje sve do finala Kupa”, kaže Vignjević.

Svjestan je, istovremeno, strateg pljevaljskog prvoligaša da ga čeka kvalitetan suparnik, sa nekoliko iskusnih, ali i nekoliko mladih igrača, fizički spremnih i izuzetno motivisanih, pred kojima nije mali ulog – ostanak u trci za titulu šampiona. Možda Pljevljaci baš na tom pritisku nešto ućare:

“Podgoričani moraju da pobijede, mi ne. Naš jedini plan i cilj je da igramo dobro i da svim ljubiteljima fudbala u Crnoj Gori pokažemo da nismo slabiji od ekipa koje su ovog momenta bolje plasirane. Nema imperativa, samo volje i želje da uživamo u igri na dobrom terenu i pred publikom koja poznaje fudbal”, zaključuje mladi trener Rudara.

Vjerovatni sastav (3-5-1): Mijatović – B. Ivanović, Igumanović, Bojić, Adžić – Popović, Brnović, Francišković, Vlahović, Useni (M. Jovanović) – I. Jovanović.

Bonus video: