Šampion želi dugo, toplo ljeto

Fudbaleri Mogrena sjutra počinju pripreme za novu sezonu i evropski izazov, koji počinje sredinom jula (prvi meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona odigraće 12. ili 13. jula)
0 komentar(a)
Mogren, Foto: Luka Zeković
Mogren, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.06.2011. 20:28h

Crnogorski šampion ove godine kreće od drugog kola kvalifikacija, a na Lugovima je aktuelna neizvjesnost da li će kapiten Petar Grbić i talentovani omladinski reprezentativac Luka Đorđević otići u grčki Olimpijakos.

"Ta priča je odložena za nedjelju, ali sjutra bismo mogli da dobijemo potvrdu" kaže Ilija Rađenović, sportski direktor Mogrena.

Kako god bilo, gotovo je izvjesno da će Budvani do prvog evropskog meča pretrpjeti promjene u igračkom kadru. Uprava “žutih” je zainteresovana za bivšeg vezistu Zete, Pahtakora i Dečića Darka Markovića, te nekadašnjeg beka Budućnosti Rista Lakića.

A trener Budvana Branislav Milačić imaće 25 dana da spremi ekipu za evropsko iskušenje.

"Ima dosta vremena do početka domaćeg prvenstva, ali je realno malo ostalo do početka takmičenja u Evropi. Situacija je specifična, ali svi naši klubovi su u istoj poziciji. No, uvijek je lijep osjećaj kada ponovo počinjete sa radom" kaže Milačić.

Šampion kreće sa Lugova, a od 25. juna nastaviće sa radom na Zlatiboru.

"U zavisnosti od toga ko će otići, a ko ostati pravićemo i plan priprema" dodao je trener Mogrena.

Za sada su otišla trojica - Nuhiju, Jovanoviću i Janjuševiću su istekli ugovori, a uprava kluba im nije ponudila nastavak saradnje...

"Nuhi i Jovanović su odigrali svaku utakmicu od kada sam ja stigao u Mogren, a Janjušević je branio na većini mečeva. Po tome, ostali smo bez trojice prvotimaca, ali šta je - tu je. Drago mi je zbog igrača koji bi mogli da odu, naročito zbog Grbića, crnogorski klub ne smije da odbije ponudu Olimpijakosa. Đorđević je, istina, još mlad, ali vidjećemo, za sada su još sa nama - ističe Milačić.

Trener Mogrena kaže i da je najavljeni proces podmlađivanja već otpočeo...

"To je jasno izražena politika kluba. Imamo grupu od sedam-osam mlađih igrača, koji počinju pripreme. Imaćemo dvije ekipe koje rade po istom programu na treninzima, dok će treću činiti igrači koji možda neće ostati u klubu nakon evropskih mečeva. Mlađi igrači, dakle, ravnopravno konkurišu za mjesto u timu. Lično, momke koji imaju po 18 godina i ne računam u mlađe, volio bih da imamo i 16-godišnjake - zaključio je Milačić.

I žrijeb utiče na plan priprema

Budvani će dio priprema obaviti na Zlatiboru, ali predstojeći žrijeb (koji se održava u ponedjeljak u Nionu), utiče na plan priprema...

"Sigurno da nije isto da li ćemo igrati sa Partizanom ili Dinamom, ili protiv predstavnika Finske ili Islanda. Puno će, dakle, zavisiti i od jačine protivnika, a planiramo da se pet-šest dana prije prve utakmice vratimo u Crnu Goru" rekao je Milačić.

Bonus video: