Šampione dočekalo 50.000 ljudi

Razvijeni su brojni transparenti, upaljene su i baklje, a ogromne ovacije prilikom izlaska na terasu dobio je selektor Veljko Paunović
0 komentar(a)
Orlići, Foto: BETA
Orlići, Foto: BETA
Ažurirano: 22.06.2015. 21:52h

Praćeni povicima "šampioni", "šampioni", članovi stručnog štaba i reprezentativci iznijeli su pobjednički pehar na balkon Gradske skupštine, tradicionalno mjesto proslave uspjeha srpskih sportista, prenosi B92.

Srbija je na Svjetskom prvenstvu u Novom Zelandu osvojila titulu pobijedivši u finalu poslije produžetaka selekciju Brazila sa 2:1.

Razvijeni su brojni transparenti, upaljene su i baklje, a ogromne ovacije prilikom izlaska na terasu dobio je selektor Veljko Paunović.

Poslije selektora i stručnog štaba na terasu su izašli i igrači, uz karakteristično "ole" za svakog pojedinačno: Vanja Milinković-Savić, Sergej Milinković-Savić, Stefan Ilić, Filip Janković, Radovan Pankov, Marko Grujić, Miladin Stevanović, Vukašin Jovanović, Stefan Milošević, Filip Manojlović, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Staniša Mandić, Nemanja Maksimović, Ivan Šaponjić, Srđan Babić, Miloš Veljković, Saša Zdjelar, Nemanja Antonov, Milan Gajić, Predrag Rajković.

Kada je na terasu kao posljednji izašao i kapiten Predrag Rajković sa trofejom uslijedila je erupcija oduševljenja uz skandiranje: "Ja te volim Srbijo", i "Dajte Brazil da se igramo".

Poslije kratke pauze uslijedilo je intoniranje himne, a onda se okupljenima obratio selektor Paunović.

„Srbijo, pozdravite šampione! Srbijo, živjela Srbija. Živjeli šampioni svijeta. Samo napred, samo jako, svim srcem. Srbija“, rekao je selektor, a onda je Andrija Živković uzeo mikrofon: „Ja te volim Srbijo!“

Potom je mikrofon došao do kapitena Rajkovića:

„Dobro veče, Srbijo! Dobro veče šampioni! Uzeo si trofej Paune“, zapjevao je Rajković uz odobravanje navijača. „Hvala što ste nas bodrili svo vrijeme. Nismo samo mi najbolji. I vi ste najbolji“, dodao je Rajković.

„Još jednim hvala svima. Hvala na velikoj podršci tokom ciejlog Svjetskog prvenstva. Igrali smo protiv velikog Brazila u finalu. Ostvario nam se san. A java je da smo pobijedili i da smo svjetski šampioni“, rekao je Paunović, a onda je uslijedilo skandiranje „ti si naš Murinjo Paune!“.

„Okupili smo se prije tri godine u Staroj Pazovi. Ova generacija je počela isto ono što je slavna generacija Čileanaca napravila 1987. godine. Gledali smo njihov snimak i pokazali smo prstom da i mi želimo tamo da budemo. Hoću sada svi da zagrlite, zagrlite brata do sebe“, dodao je srpski selektor, a onda je uslijedila molitva "Oče naš".

Inače, otvoreni autobus sa fudbalerima krenuo je iz Stare Pazove u 18.30 sati, a pola sata kasnije ispred gradske Skupštine počeo je muzički program.

Nastupali su THC, Dženan Lončarević i Leksinton bend, a prije toga publiku je zabavljao di-džej.

Bonus video: