Šampionska priča Budućnosti

Bošković predao kapitensku traku, čime je ispunjen jedan od zahtjeva "varvara". Sada ostaje drugi da skine dres, a lako je moguće da se i to desi, jer su ga posmatrali predstavnici meksičkog Kruz Azula
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.05.2012. 08:18h

Koliko je posljednjeg dana marta zagorčala život gradskom rivalu, kada je Nikač tek u 92. minutu pogodio za 1:0 uz tenzije i čarke na Stardom aerodromu, toliko je Mladost juče na sablasno praznom stadionu pod Goricom olakšala Budućnosti put do titule.

Bez šest ili sedam standarnih prvotimaca, od kojih su neki bili suspendovani, neki povrijeđeni, a neki su se odmarali za Bokelj, a od 12. minuta i bez isključenog komandanta odbrane Šofranca, Mladost je bila prelak zalogaj za razgoropađenu Budućnost - 6:0!

I sada je to, bez dileme, tipična šampionska priča. Podgoričani pet kola prije kraja imaju isto toliku prednost u bodovima u odnosu na Rudar i više niko neće moći da zaustavi njihov put ka drugoj tituli u istoriji. Pjesma je dopirala iz svlačionice po završetku meča...

"Nije gotovo, ali smo puno bliže. Cilj nam je bio da do derbija sa Rudarom imamo više od tri boda prednosti i na dobrom smo putu da to i ostvarimo. Završili smo veliki posao, ali prenstvo nije završeno, ostalo je još pet kola, za nas i najtežih utakmica", prokomenarisao je trener Budućnosti Miodrag Radulović.

Njegov tim je u istom danu izjednačio dva rekorda crnogorske lige. Devet uzastopnih pobjeda imala je samo Budućnost Mihajla Ivanovića iz 2009. godine, a 72 gola u jednom šampionatu dala je samo Budućnost Miodraga Ješića sezonu ranije.

U srijedu u Petrovcu Podgoričani imaju šansu da pomjere granice u oba segmenta i definitivno otvore šampanjac.

"Sve pobjede do kraja? Pokušaćemo, vidjećemo da li će to biti izvodljivo. Ali, ne razmišljamo tako daleko, neka igrači proslave ovu pobjedu, a onda ćemo se spremati za Petrovac", dodao je Radulović.

Pod Goricom je gledana igra mačke i miša i kada su dva tima bila kompletna, kako je tek bilo kada je sudija Mijušković, možda malo i prestrogo, isključio Šofranca zbog faula za penal nad Radonjićem.

Budućnost je povela već u 90. sekundi, kada je Kojašević centrirao, a Adrović glavom postigao 19. gol u sezoni. Bošković je u 14. minutu promašio penal (odbrana rezervnog golmana Mladosti Kostića), a u 45. povećao na 2:0, nakon asistencije Radonjića.

Čim je počelo drugo poluvrijeme Adrović je izašao sam na Kostića i postigao 20. gol u sezoni (nova asistencija Radonjića), nakon čega je trener Radulović potegao za izmjenama, da bi zadržao golgeterski ritam.

Tako je rezervista Golubović bio akter kod sva tri gola do kraja - prvi je sam postigao, u 59, nakon asistencije Kojaševića, a potom centrirao Radonjiću i Nikaču za konačnih 6:0.

Ko je kapiten?

Kapitenska traka izazvala je pravu zbrku u Budućnosti, očigledno nakon skandiranja “varvara” prošle subote protiv dosadašnjeg kapitena, Dragana Boškovića.

Uglavnom, Bošković više nije kapiten, traku je na jučerašnjem meču nosio Srđan Radonjić, a kada je napuštao teren, predao je Mitru Pekoviću.

Iznenadnu promjenu vođe tima na terenu trener Radulović je na konferenciji za medije pravdao “politikom kluba”, “iskustvom Radonjića”, “menadžerima koji su došli da ga gledaju”... Ipak, na opaske novinara da je pomalo čudno da se kapiten mijenja u finišu (šampionske) sezone, te da je indikativno da je do promjene došlo nakon skandiranja navijača, Radulović je priznao:

"Biću iskren sa vama. Bošković je nakon meča u Radanovićima sam tražio da neko drugi bude kapiten, kako bi skinuo odgovornost i pritisak i sa sebe i sa kluba. To je njegova oduka, izašli smo mu u susret", kazao je Radulović.

Time je ispunjen jedan zahtjev “varvara” (da skine traku), ali ostao je drugi - da Bošković skine dres.

Možda i to uskoro bude realizovani, jer su najboljeg igrača crnogorske lige, kako se pročulo, juće iz lože stadiona pod Goricom gledali emisari meksičkog Kruz Azula.

Bonus video: