Šampionski! Liverpul se igrao u Lesteru

Lider slavio na stadionu najbližeg rivala 4:0!
6102 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje igraa Liverpula nakon penala Džejmsa Milnera za 2:0, Foto: Beta/AP
Slavlje igraa Liverpula nakon penala Džejmsa Milnera za 2:0, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.12.2019. 23:16h

Igrali su prvi i drugi na tabeli Premijer lige, a bolje je reći igrao se lider sa prvi pratiocem - Liverpul je nastavio nevjerovatnu seriju rezultata, savladao Lester u gostima 4:0 i najavio da titula koja se čeka 30 godina teško, baš teško može da mu izmakne.

„Redsi” na „King pauer stadionu” nisu dozvolili domaćima da drugi put u sezoni upute nijedan šut u 1. poluvremenu. To im se do večeras dogodilo samo na „Enfildu”.

Na velikom odmoru je bilo 1:0 i tim rezultatom su „lisice” mogle da budu i te kako zadovoljne, jer je Sadio Mane u 1. minutu promašio zicer, a Mohamed Salah u 11. još jednom pokazao koliko zna da bude sebičan.

Dominaciju tima Jirgena Klopa je, ipak, krunisao Roberto Firmino u 31. minutu golom glavom nakon asistencije Trenta Aleksander-Arnolda.

I u nastavku je sve bilo u znaku aktuelnog šampiona Evrope i svijeta, a sve je bilo gotovo u 71. minutu, kada je Džejms Milner iskoristio penal nakon igranja rukom Džaglara Sojundžua.

Četiri minuta kasnije, opet je proradila veza Aleksander-Arnold - Firmino za nedostižnih 3:0. Mladom desnom beku je to bila 20. asistencija od početka prošle sezone, po čemu je najbolji u Premijer ligi, a onda je u 78. minutu krunisao sjajno izdanje golom za 4:0.

Drugi gol Firmina je bio 500. za Liverpul u svim takmičenjima otkada je došao Jirgen Klop.

Bonus video: