Šampionu samo bod: Marko Asensio spriječio poraz Reala

Tri utakmice, tri gola i tri pobjede gostiju u prvom dijelu nedjeljnog izdanja Primere
1 komentar(a)
asensio, Foto: Reuters
asensio, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.08.2017. 22:16h

Real je izgledao nepobjedivo na početku sezone, nakon mečeva sa Mančester junajtedom i Barselonom, te Deportivom na startu Primere.

Šampion je, međutim, jedva spasao bod protiv Valensije na "Bernabeuu", i to zahvaljujući novoj zvijezdi španskog i evropskog fudbala - Marku Asensiju.

Nakon što je u 10. minutu doveo Real u vođstvo, mladi vezista je sjajnim golom iz slobodnog udarca u finišu meča donio remi svom timu - 2:2.

Između njegova dva gola, hrabra Valensija je preko Solera i Kondogbije napravila preokret i stigla na korak do senzacionalnog trijumfa.

Ali, protiv ovakvog Reala i bod na "Bernabeuu" je senzacija.

Реал Мадрид - Валенсия от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

U posljednjim trenucima, gosti su imali i mnogo sreće, jer je golman Neto skrenuo udarac glavom Benzeme do stative.

Tri utakmice, tri gola i tri pobjede gostiju u prvom dijelu nedjeljnog izdanja Primere.

Posljednja je slavila Sevilja na gostovanju Hetafeu. A kockala se Sevilja i izgubila u transferu Stevana Jovetića, kockala se i večeras u predgrađu Madrida, ali je uspjela do tri boda.

Najviše zahvaljujući sjajnim odbranama Serhia Rika, pošto Hetafe nije dao gol iz osam stopostotnih šansi. Promašivali su 35-godišnji Horhe Molina (čak pet šansi), Marokanac Fajr dvije a jednu je prokockao i Dedju.

Sa druge strane Sevilja je iskoristila jedinu šansu preko Brazilca Gansa i upisala prvu pobjedu, nakon startnog remija kući sa Espanjolom.

Prethodno su minimalno na gostovanjima slavili Atletik na gostovanju Eibaru i Leganjes, koji je nadigrao Espanjola. Leganjes je slavio i u prvom kolu protiv Alavesa.

Rezultati:

Hetafe - Sevilja 0:1 (Ganso 84)

Ejbar - Atletik 0:1 (Aduric 38)

Espanjol - Leganjes 0:1 (Mantovani 27)

Real Madrid - Valensija 2:2 (Asensio 10, 83. - Soler 18, Kondogbija 77)

Bonus video: