Samuraj Kagava

„U Bundes ligi se ne vrti sve oko Robena, Riberija i Gomesa. Borusija je u periodu kada je Bajern krenuo u lov na prvo mjesto ponudila navijačima Kagavu", napisao je „Bild”
54 pregleda 0 komentar(a)
Borusija, Foto: Reuters
Borusija, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2012. 20:28h

Sve je u Borusiji djelovalo tmurno kada je on bio povrijeđen, a kada se vratio na teren navijačima i treneru Jirgenu Klopu je opet svanulo - Šinđi Kagava i ove sezone na maestralan način vodi „milionere” do odbrane titule...

„U Bundes ligi se ne vrti sve oko Robena, Riberija i Gomesa. Borusija je u periodu kada je Bajern krenuo u lov na prvo mjesto ponudila navijačima Kagavu. Ko sada ima šampionski ritam”, napisao je „Bild” nakon fantastične partije Japanca u Kelnu u pobjedi od 6:1...

GOLMANI

Bufon (Juventus) - odbranio je tri zicera protiv Intera kod 0:0 i omogućio Juventusu da nastavi trku sa Milanom.

Čeh (Čelzi) - Čelzi je bio blizu da izgubi londonski derbi protiv Totenhema. Bod je spasao svemoćni češki čuvar mreže.

ODBRANA

Dijakite (Lacio) - više od 85 minuta je trajalo mučenje Lacija u duelu sa Kaljarijem. Onda je francuski štoper riješio da uzme stvari u svoje ruke.

Lacio je za korak bliže kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Gibs (Arsenal) - pobjeda „tobdžija” protiv Aston Vile će se pamtiti i po prvog golu Gibsa u Premijer ligi.

Koldvel (Vigan) - odigrao je bez greške u odbrani, ali i sjajnom akcijom i pogotkom utišao „Enfild roud”.

Debiši (Lil) - odavno su ga pikirali veliki evropski klubovi. Ljetnji prelazni rok je šansa da se dokaže i van Francuske.

SREDINA

Kagava (Borusija Dortmund) - 11 golova i devet asistencija na 24 utakmice u Bundes ligi najbolje govore koliko napadi „milionera” zavise od njega.

Borusija će da bude na mukama u ljetnjem prelaznom roku.

Gindogan (Borusija Dortmund) - došao je kao zamjena za Nurija Šahina. Tek sada pokazuje da može da bude na nivou na kojem je bio turski reprezentivac prošle sezone.

Kaseres (Juventus) - u drugom poluvremenu je prekomandovan u vezni red... Samo nekoliko minuta nakon toga je pogodio poslije kornera.

Urugvajac je od kada je u januaru stigao u Torino bio strijelac protiv Milana u Kupu (dva puta) i sada protiv Intera.

Ture (Mančester siti) - „građani” su spasavali što se može spasti protiv Stouka. Bod im je donijela bomba Turea sa skoro 40 metara.

Demikelis (Malaga) - Pelegrini mu je izmislio poziciju na sredini, a ovaj mu je uzvratio golom protiv Espanjola.

NAPAD

Ibrahimović (Milan) - njegovu moć najbolje odslikava podatak da je u posljednjih osam sezona bio šampion zemlje u kojoj je igrao. Kako sada stvari stoje, smiješi mu se nastavak te serije...

Krauč (Stouk) - njegov evrogol bi na kraju mogao da košta Siti titule.

Ronaldo (Real Madrid) - pred Portugalcem padaju rekordi. U subotu je postao fudbaler koji je najprije došao do brojke od 100 golova u Primeri.

Huntelar (Šalke) - gdje god da je igrao, navikao je navijače na pogotke. Izuzetak nije bio ni kada je nastupao za Milan i Real, iako mu ta dva kluba nisu dala mnogo šansi da se dokaže.

Van Nistelroj (Malaga) - prkosi godinama i još uvijek je napadač kojeg cijeni svaki defanzivac na planeti. Lansirao je Malagu ka trijumfu protiv Espanjola.

Palasio (Đenova) - spriječio je Fiorentinu da odnese tri boda sa „Marasija”.

Benzema (Real Madrid) - nakon dvije sezone dokazivanja u Madridu, ova mu je bez dileme najbolja u dresu Reala.

Bonus video: