San je tripleta, Mesi želi da bude jedinstven

Ako Mesi postigne gol u subotu, postaće prvi igrač u istoriji koji je bio strijelac u tri finala Lige šampiona. Pored Argentinca, do sada su u po dva finala mreže tresli Raul Gonsales, Samuel Eto i Kristijano Ronaldo
3 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2015. 20:54h

Barselonina opsesija je Liga šampiona, i Primeru i nedavno osvojeni Kup kralja bi vjerovatno zamijenila za momenat kada kapiten Ćavi u subotu 6. juna na Olimpijskom stadionu u Berlinu podiže čuveni pehar.

Katalonci, baš kao i rival u finalu Juventus, jure "tripletu" kojom bio zaokružili perfektnu sezonu, ali Barsina istorija će se u slučaju trijumfa promijeniti i u još nekoliko detalja.

Naime, ako sastav Luisa Enrikea savlada „staru damu” u Berlinu, postaće prvi klub u istoriji ovog takmičenja koji je dva puta osvajao "tripletu". Prvi i jedini put do sada Barsa je to uradila 2009. godine pod komandom Pepa Gvardiole kada je dominaciju iz Španije prenila i na Stari kontinent trijumfom nad Mančester junajtedom na rimskom "Olimpiku".

Gvardiola je tu kalendarsku godinu završio sa ukupno šest trofeja, jer je nakon pomenuta tri bio najbolji i u Superkupu Španije i Evrope i na kraju na Svjetskom klupskom prvenstvu. Enrike sada može da ponovi sve to, ali prvi uslov je da sada bude bolji od aktuelnog prvaka Italije...

Subotnje finale moglo bi da bude istorijsko i za Lionela Mesija.

Ako postigne gol u toj utakmici, Argentinac će postati prvi igrač u istoriji koji je bio strijelac u tri finala Lige šampiona. Pored Mesija, do sada su u po dva finala mreže tresli Raul Gonsales, Samuel Eto i Kristijano Ronaldo.

Mesi je pogađao protiv Junajteda i 2009. i 2011. u finalima kada je Barsa osvajala pehar...

I za kraj, Barsa bi prvi put u istoriji mogla da u istoj sezoni postane evropski vladar u tri sporta, jer su prvaci i rukometaši „blaugrane”, kao i hokejaši.

Na drugoj strani je Juventus, spreman da piše svoju zlatnu stranicu i Barsa ga ne zanima.

"Ne idemo u Berlin da glumimo nemoćne žrtve Barse, već da osvojimo titulu", rekao je trener Juvea Masimilijano Alegri.

Bonus video: