San ljetnje noći - Mladost želi na Fenerbahče

Tim Dejana Vukićevića želi da kompletira podvig nakon pobjede u Gracu od 1:0. Bolji ide na Fenerbahče u 3. kolu
0 komentar(a)
FK Mladost - Gandžasar, Foto: Filip Roganović
FK Mladost - Gandžasar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.07.2017. 10:09h

Reakcije nakon revanša Budućnost - Partizan još se nisu stišale, a Podgorica je domaćin još jednom fudbalskom spektaklu, sa još većim ulogom, sa mnogo realnijom šansom da crnogorski tim napravi podvig i dočeka avgust u Evropi.

Podgorička Mladost, ne toliko popularna kao Budućnost, ali posljednjih godina mnogo uspješnija u evropskim fudbalskim prilikama, dočekuje Šturm u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope (20.30, TV).

Pobjedom u Gracu od 1:0 izabranici Dejana Vukićevića već su napravili pravi podvig u malom, ali su svjesni koliko će im trebati truda, znanja, mirnoće, pa i sportske sreće, da večeras pod Goricom kompletiraju podvig i eliminišu favorizovane Austrijance.

Baš zbog ovih detalja, ime Fenerbahčea, čuvenog turskog kluba, narednog protivnika Mladosti ili Šturma, u taboru Podgoričana se minulih da spominjalo samo stidiljivo, gotovo u formi polušapata.

"Odmah nakon prve utakmice rekao sam da nismo ni korak bliže trećem kolu nego što smo bili prije te utakmice. Tako i sada mislim", oprezan je Vukićević, ali istovremeno i optimističan:

"Imamo pravo na optimizam, iz više razloga. Prvo, što smo u direktnom duelu sa objektivno boljim protivnikom pokazali da možemo sa njima da igramo, drugo što imamo dobar rezultat iz prve utakmice, i treće što igramo na domaćem terenu. Podrška publike mogla bi da bude jako značajna".

Mladost se savršeno branila u prvoj utakmici - domaćina, koji je imao preko 70 odsto posjeda lopte, uglavom bio oko šesnaesterca, Podgoričani su limitirali na udarce iz daljine, te na samo jednu pravu šansu.

Svjestan je Vukićević, međutim, da samo defanziva možda neće biti dovoljna u revanšu.

"Želim da uradimo više i u napadu, jer zaista imamo kvalitet da to uradimo. Na meču u Gracu smo, vođeni dobrim rezultatom, stidljivo pokušavali da dođemo do drugog gola, čini mi se da nam je nedostajalo malo hrabrosti da uradimo mnogo više nego što smo uradili, bez obzira što se to nije očekivalo. Ali, vjerovali smo tada, kao što vjerujemo i sad".

Vukićević očekuje da će Šturm igrati isto kao u prvoj utakmici.

"Igramo protiv, za naše prilike, sa fudbalskim gigantom. U to smo se uvjerili kada smo gostovali u Gracu. Organizacija kluba, uslovi za rad, stadion, kvalitet tima, sve je to na visokom nivou. Generalno, oni igraju svugdje isto, sada više i nemaju šta da izgube, a igraju sa puno strpljenja i germanske discipline. Mi na tu disciplinu moramo da odgovorimo našom disciplinom".

Mladost nije primila gol na tri ovogodišnje evropske utakmice - ako nastavi taj niz, plasiraće se u 3. kolo.

"Taj detalj je pokazatelj ozbiljnosti ovog tima. Ali, za sve to je potrebno puno discipline i koncentracije u igri. Šturm je, na primjer, u prvoj utakmici imao osam kornera i mi smo ih sve odbranili tako što smo izbacili loptu glavom. To dosta govori o koncentraciji tima. Nije to zasluga samo odbrane, već cijelog tima".

Igrači Mladosti su ujedinjeni kao nikada ranije, svjesni kakvu imaju priliku.

"Momci su motivisani, imaju kvalitet, pokazali su da znaju da igraju ovako teške utakmice. Drago mi je što ekipa vjeruje u ono što radimo, vjeruje u svoj kvalitet, što je puna samopouzdanja. Sa takvim pristupom smo igrali u Gracu, nema razloga da tako ne bude i u večeras".

Mladost dala besplatan ulaz, Vukićević ima poruku za navijače

Stadion pod Goricom je na meču Budućnost - Partizan bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, atmosfera kakvu su napravili „varvari" neće se ponoviti večeras, ali Mladost zaslužuje podršku navijača, ljubitelja fudbala...

Ulaz na stadion je besplatan, saopštili su iz podgoričkog kluba.

"Potrebna nam je pomoć navijača. Momci su je zaslužili", kazao je trener Dejan Vukićević, uz poruku, bolje reći molbu za navijače, sve one koji se večeras nađu na stadionu pod Goricom.

"Nadam se da publika neće biti nestrpljiva, da neće negodovati ako se u datom momentu odlučimo da branimo prednost, jer će nas Šturm vjerovatno na to natjerati. Nadam se da ćemo Podgorici i crnogorskoj javnosti priuštiti još jednu lijepu fudbalsku predstavu. Zašto da ne očekujemo da igramo u trećem kolu, da još jednom napravimo spektakl u Podgorici", zaključio je Vukićević.

Bonus video: