San Lorenco šampion Argentine, Leon novi prvak Meksika

Leon se prošle sezone vratio u prvu meksičku ligu, a ovo mu je šesta titula prvaka u klupskoj istoriji, prva poslije 21 godine
0 komentar(a)
San Lorenco, Foto: Beta AP
San Lorenco, Foto: Beta AP
Ažurirano: 16.12.2013. 10:37h

San Lorenco je 12. put šampion Argentine (prvi put o0d 2007. godine), pošto je u posljednjem kolu kao gost remizirao bez golova sa Velezom i sačuvao dva boda prednosti u odnosu na Njuels Old Bojse i Lanusom.

Njuels je u posljednjem kolu na svom terenu u Rozariju odigrao 2:2 u duelu sa Lanusom.

Čak tri ekipe su završile šampionat sa 31 bodom, a pored Njuelsa, to su Velez i Lanus.

Fudbaleri Leona osvojili su titulu prvaka Meksika, pošto su i u drugoj utakmici finala šampionata kao gosti u Meksiko Sitiju savladali Ameriku sa 3:1.

U prvoj utakmici, koja je odigrana prije četiri dana u Leonu, domaćin je slavio sa 2:0.

Pogotke za Leon u revanšu postigli su Mauro Boseli, Ignasio Gonzales i Edvin Ernandez.

Leon se prošle sezone vratio u prvu meksičku ligu, a ovo mu je šesta titula prvaka u klupskoj istoriji, prva poslije 21 godine.

Ubijena dvojica navijača u Argentini

Dvojica navijača Njuels Old Bojsa ubijena su kada je na njih pucao pripadnik rivalske navijačke grupe, saopštila je danas argentinska policija.

Pored dvojice navijača, ranjena je i jedna 29. godišnja žena i devetogodišnja djevojčica koje su se nalazile u istom vozilu kada su ih zasuli meci koje je ispalio napadač vozeći motocikl.

Neposredno prije pucnjave, vozač automobila i motociklista - koji je nosio majicu Rosarija, raspravljali su se dok su se vozili u blizini Njuels stadiona u nedjelju uveče poslije meča između Njuelsa i Lanusa.

Old Bojs i Rozario Sentral su rivalski klubovi Rozarija, lučkog grada koji je udaljen 300 kilometara od Buenos Auresa.

Navijačko nasilje je u Argentini poprimilo takve razmjere da su vlasti odlučile da zabrane rivalskim navijačkim grupama da prisustvuju utakmicama.

Devet osoba je ove godine izgubilo život u nasilnim sukobima koji su izbili među navijačima, dok je 2012. ubijeno 12 ljudi.

Bonus video: