Sanja odgovorio Fabregasu: Nisi ni ti uvijek bio uzor

“Svi imamo dobre i loše momente u karijeri i nisam siguran da je on uvijek imao dobre sa Arsenalom”, kaže Francuz
3615 pregleda 0 komentar(a)
Bakari Sanja, Foto: ESPN
Bakari Sanja, Foto: ESPN

Sesk Fabregas je prije nekoliko dana otvorio dušu o period kada je igrao u Arsenalu.

Ukratko, rekao je da vjeruje da su od saigrača samo još Robin van Persi i Samir Nasri imali velike ambicije, das u ostali nakon poraza bili nasmijani, razmišljali o noćnom provodu.

Sve to je, kako vjeruje Fabregas, uticalo da Arsenal ne napravi velike uspjehe, iako je imao potencijal za to.

Odgovor je stigao - na tim riječima mu je zamjerio bivši desni bek “tobdžija” Bakari Sanja.

“Bio sam iznenađen kada sam pročitao njegove izjave. Trebalo je da bude vođa tima, bio je jedan od najvećih talenata, a kao lider i pravi igrač, ne pričaš tako o svom klubu”, rekao je Sanja i nastavio:

“Arsenal ga je stvorio. Njegova izjava da neki igrači nisu bili na njegovom nivou je malo gruba, jer nisam siguran da je svake sezone koju je proveo u Arsenalu bio uzoran igrač. U to vrijeme su mediji pisali da ne trči dovoljno. Ostali igrači su mogli da kažu: “trebalo bi da trčiš i radiš više”. Očigledno u timu imate igrače na različitom nivou. Neki su dobri fizički, neki tehnički, ali to nije razlog da pričaš na taj način o drugim igračima. Ne slažem se sa njegovom izjavom. To je njegovo mišljenje i on ima pravo na to, ali svi imamo dobre i loše momente u karijeri i nisam siguran da je on uvijek imao dobre sa Arsenalom”.

Pomenuo je i sadašnji Liverpul, kao primjer kako tim treba da trči.

“Ako pogledate Liverpul danas, svi oni trče. To je tim. Možda, zbog toga što nismo imali pravi duh u to vrijeme, nismo malo više jurili ili malo više pratili protivničke igrače, možda je to razlog zbog kog nismo pobeđivali“, istakao je francuski bek.

Bonus video: