Šansa da se uradi nešto veliko

Nakon pobjede protiv Poljske prije dva dana (2:1) izabranici Aleksandra Miljenovića imaju istorijsku šansu da napravi nešto veliko
1 komentar(a)
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2015. 18:58h

Omladinska reprezentacija Crne Gore igra sjutra protiv Bosne i Hercegovine u Širokom Brijegu drugu utakmicu elitne runde kvalifikacija za EP.

Nakon pobjede protiv Poljske prije dva dana (2:1) izabranici Aleksandra Miljenovića imaju istorijsku šansu da napravi nešto veliko.

U slučaju trijumfa nad domaćinom, koji je u prvom kolu remizirao sa Ukrajinom, momci u crvenim dresovima došli bi na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, što nijednoj fudbalskoj selekciji Crne Gore do sada nije uspjelo.

Selektor Miljenović, ipak, ne želi da opterećuje svoje izabranike, uspjeh je već ostvaren plasmanom u elitnu rundu, sve ostalo bi bilo premija.

"Pobjedom protiv Poljske značajno smo olakšali sebi u nastavku turnira, ali treba izdržati fizički, jer nije lako igrati utakmice u tako kratkom periodu protiv vrlo jakih protivnika. Bosanci, pored nesumnjivog kvaliteta, što su već pokazali remijem sa Ukrajinom imaju i dodatnu prednost u vidu domaćeg terena ", kazao je Miljenović.

Meč na stadionu “Pecara” igra se sjutra u 17 časova. U istom terminu, u Mostaru, sastaju se Ukrajina i Poljska.

Bonus video: