Šansa za Budućnost da se približi samom vrhu

"Svaka utakmica je posebna priča, teren je jedino mjerilo. Ne osvrćemo se na tradiciju”, dodaje Adrović
0 komentar(a)
Adrović, Foto: Vesko Belojević
Adrović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.10.2014. 08:10h

Sticajem okolnosti - zahvaljujući drugim rezultatima - Budućnost je dobila veliku priliku da se u samo jednom meču približi samom vrhu tabele i ispravi se za nekoliko kikseva u prethodnim mečevima.

Nakon remija Rudara i Mladosti, te poraza Sutjeske u Grblju, izabranici Dragana Radojičića dobili su fenomenalnu šansu da Nikšićanima i Pljevljacima priđu na samo dva boda uoči njihovog međusobnog duela narednog vikenda.

Šta treba da urade? Da savladaju Zetu, koju su dobili čak sedam puta na Trešnjici od posljednjih osam mečeva.

"Možda nam odgovaraju ostali rezultati, ali to ništa ne vrijedi ako mi ne ostvarimo naš rezultat koji želimo - pobjedu. Sve i da su konkurenti ostvarili pobjede, naša obaveza bi bila da idemo na tri boda. A kada nam se već ukazala prilika da se približimo vrhu, bilo bi lijepo da je iskoristimo”, kaže napadač „plavih” Admir Adrović.

Iza Budućnosti je tradicija, ali to ne mora da znači ništa. Zeta je, na primjer, prošle godine prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori slavila na stadionu pod Goricom.

"Svaka utakmica je posebna priča, teren je jedino mjerilo. Ne osvrćemo se na tradiciju”, dodaje Adrović.

Nepovoljna pozicija Zete, čiji će fudbaleri danas čupati i rukama i nogama ne bi li nadoknadili ranije promašaje, dodatni je problem za Budućnost.

"Cijelu prvenstvenu pauzu smo posvetili razmišljajući o Budućnosti. Nećemo se braniti, želimo da osvojimo sva tri boda. Već dva mjeseca ne znamo za trijumf i vrijeme je valjda da se prekine taj niz. Igraćemo sa puno samopouzdanja i vjerujem da smo bliži pobjedi”, kaže napadač Zete Petar Orlandić.

Zeta - Budućnost

Golubovci - Stadion „Trešnjica”. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar) i Veselin Radunović (Nikšić). Početak u 14 časova (TV prenos).

Zeta: Petković, Jakšić, Rajović, Cavnić, Čolaković, Dujković, Šofranac, Vlaisavljević, Burzanović, Kukuličić, Orlandić.

Budućnost: Ljuljanović, Raspopović, Simović, Bakrač, Kopitović, Hočko, Raičković, Flavio, Kažić, Vujačić, Adrović.

Bonus video: