Santoš: Ronaldo sazrijeva kao dobro vino

"Dvadeset godina smo čekali da se kvalifikujemo za Svjetsko prvenstvo i pokazali smo da znamo da igramo fudbal", kazao je selektor Maroka Erv Renar
0 komentar(a)
Fernando Santoš, Foto: Reuters
Fernando Santoš, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2018. 15:54h

Portugalci su na korak od druge faze, nakon prve pobjede na Mundijalu - savladali su Maroko sa 1:0, golom Kristijana Ronalda, iako igrom nisu briljirali.

"Ovo je Svjetsko prvenstvo, vidite koliko je tu dobrih ekipa. Maroko je jedna od njih. Defanzivno smo igrali dobro, ali nam treba više od toga. Moramo da napredujemo, da igramo sa više posjeda lopte", kazao je selektor Portugala Fernando Santoš nakon meča.

Govoreći o Ronaldu, Santoš je bio kratak i slikovit:

"On sazrijeva kao dobro vino. Uporedio bih ga sa vrhunskom flašom 'porta'. On zna kako da poboljša svoj kapacitet i svoje godine, u najboljem smislu. On konstantno napreduje, suprotno drugim igračima. Ronaldo poznaje sebe i zna šta treba da radi. Ono što radi sada nije ono što je radio prije tri ili četiri godine i nije ono što će raditi za nekoliko godina", rekao je Santos, preneo je sajt Fife.

Marokanci su prva ekipa u Rusiji koja je eliminisana u prvoj fazi, a duel sa Španijom u posljednjem kolu biće bez rezultatskog značaja.

"Dvadeset godina smo čekali da se kvalifikujemo za Svjetsko prvenstvo i pokazali smo da znamo da igramo fudbal", kazao je selektor Erv Renar.

Bonus video: