Santosu ne bi pomogao ni Pele

Konačnih 4:0 u korist Katalonaca govore sasvim dovoljno, jer su Santos i njegov lider Nejmar pokazali da su nezreli i nedorasli Barsi i čudesnom Lionelu Mesiju
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2011. 19:28h

Spektakl u finalu je izostao, od velike borbe u Jokohami nije viđeno ništa, pa je Barselona u velikom stilu osvojila još jedan trofej i 2011. godinu završila na fenomenalan način.

Konačnih 4:0 u korist Katalonaca govore sasvim dovoljno, jer su Santos i njegov lider Nejmar pokazali da su nezreli i nedorasli Barsi i čudesnom Lionelu Mesiju.

I valjda je svima bilo jasno ko je majstor fudbala, a ko mora još mnogo da uči, jer je Nejmar samo u nekoliko navrata ponudio sav talenat koji posjeduje.

"Prvo poluvrijeme je bilo fenomenalno sa naše strane, djelovali smo kao umjetnici. Uradili smo sve što smo zamislili, to govori i rezultat. Mesi? Bio je perfektan", rekao je Pep Gvardiola, čovjek koji je sa Barsom osvojio već 13 trofeja kao trener.

Barsa je riješila finale u samo sedam minuta (od 17. do 24) golovima Mesija i Ćavija, nakon što je Santos u meč ušao previše ponosno, nije mu padalo na pamet da pokuša da zaustavi Katalonce. Želio je da se nadigrava i za to je „nagrađen”...

Fabregas je u posljednjem minutu prvog poluvremena donio 3:0, a Mesi u 82. poslije nove bravure postavio konačan rezultat.

"Težimo ka tome da uvijek budemo najbolji, zato smo ovaj meč shvatili jako ozbiljno i dokazali da smo najjači na svijetu", kazao je Mesi.

A Nejmar je poslije utakmice veličao "blaugranu".

"Barselona je ubjedljivo najbolja na svijetu. Nemoguće je zaustaviti. Održali su nam pravu fudbalsku lekciju", istakao je Nejmar.

Mladi Brazilac je prošlog mjeseca produžio ugovor sa Santosom do 2014. godine, a Barselona je jedan od timova koja ga želi.

"Srećan sam ovdje i želim da ostanem. Nije bila lagana odluka, ali uvijek sam govorio da ću igrati tamo gdje sam zadovoljan. Sada je to u Santosu", poručio je Nejmar.

Barsa je i drugi put osvojila ovaj turnir koji se igra od 2000. godine, a pripala joj je i novčana nagrada od pet miliona dolara.

Santos je zaradio milion manje, dok je Al-Sadu, trećeplasiranom timu, predat ček na 2,5 miliona.

Katarski sastav je u duelu za treću poziciju nakon penala bio bolji od Kašive.

Galerija

Bonus video: