Sari će odbiti i Abramoviča, ako Napoli ispuni tri uslova

I pored velike želje vlasnika Čelsija, Romana Abramoviča, da ga angažuje već na ljeto, Sari kaže da je dužan gradu i navijačima da uradi sve da osvoji prvu titulu od 1990, ali da se to ne stavlja kao imperativ i teret
82 pregleda 0 komentar(a)
Liga šampiona Mauricio Sari, Foto: Reuters
Liga šampiona Mauricio Sari, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2018. 13:30h

Mauricio Sari, trener Napolija, ima ponudu da na ljeto preuzme klupu Čelsija, ali on pokušava da nađe zajednički jezik sa vlasnikom Napolija Aurelijom de Laurentisom oko pojačanja za sljedeću sezonu, želi da se prestane sa pritiscima oko osvajanja titule i da ostane u Napulju.

I pored velike želje vlasnika Čelsija, Romana Abramoviča, da ga angažuje već na ljeto, Sari kaže da je dužan gradu i navijačima da uradi sve da osvoji prvu titulu od 1990, ali da se to ne stavlja kao imperativ i teret.

On traži pojačanja, ali ne mlade igrače, već iskusne koji bi odmah mogli da igraju.

Njegov uslov je i da mu se plata poveća, da bude ista kao treneru Intera Lućanu Spaletiju, a to je četiri miliona eura po sezoni. Napoli mu nudi tri, što je prihvatljivo za njega, ali pod uslovom da se ispune prva dva uslova.

Čelsi mu nudi platu od osam miliona eura po sezoni, ali Sariju novac ne igra presudnu ulogu.

Ko je Mauricio Sari, koji je toliko zaludio Abramoviča i sve Napolitance?

Rođen je u Napulju, ali nije tipični Napolitanac, nije temperamentan, živi mirnim životom sa suprugom...

U njegovoj porodici, fudbal nije opsesija, otac mu je bio biciklista, probao je da zarazi i njega, ali je Mauricio odlučio da studira ekonomiju.

Počeo da radi u banci Montepaski. Taj posao je napustio 1999. godine i već sljedeće godine preuzeo niželigaša Sansovino. Do velike scene je stigao 2015. godine, sjeo na klupu Napolija, za kratko vrijeme stekao reputaciju, a stil igre kojim igra njegov tim u Italiji zovu - „Sarizam“.

Za bivšeg direktora banke u kojoj je radio, Aurelija Virđilija, tvrdi da mu je amajlija.

„Tada sam trenirao Empoli, u baražu za prvu ligu igrali smo sa Peskarom. Dobacio mi je dres. Bio je to dres našeg napadača koji se dugo mučio sa realizacijom. Kada ga je obukao postigao je dva gola, ali i slomio nos.“, prisjetio se Sari, koji je nakon toga i rekao da razumije Aurelija što da ne može da pristvuje baš svakoj utakmici Napolija.

„Makar se čujemo telefonom“, kaže Sari

Odijela nikad nije volio da nosi, ali u banci je to obavezno, a za trenere je poželjno.

„U banci sam morao da nosim odijelo, kravatu, sve uredno. Ali ovdje imam slobodu da nosim trenerku i iskreno - ne skidam je.“, našalio se Sari.

Prilikom izvođenja prekida, on ima čak 33 različite kombinacije.

„Opsjednut sam detaljima. Ali nekad tražim i previše od svojih igrača. Oni znaju sve kombinacije, ali koristimo samo pet ili šest.“, rekao je Sari.

Kakav je on i kakav je rad sa njim, najbolje je sam on rekao u jednoj rečenici.

„Sa mnom se voziš 200 na sat i uživaš, ili te je strah i ispadaš iz vozila“, Sarijeva je legendarna izjava.

Bonus video: