Sari: Hadson-Odoi može da bude među najboljima u Evropi

Osamnaestogodišnjak protiv Brajtona prvi put nastupio kao starter za "plavce"
351 pregleda 0 komentar(a)
Hadson-Odoi, Foto: Reuters
Hadson-Odoi, Foto: Reuters

Menadžer Čelsija Mauricio Sari vjeruje da Kalum Hadson-Odoi može da postane jedan od najboljih evropskih fudbalera.

Čelsi je savladao Brajton sa 3:0, u meču koji je bio prvi premijerligaški start za Hadson-Odoija, a 18-godišnjak je uzvratio golom i generalno odličnom partijom.

“Nemoguće je biti na vrhu sa 18 godina. On mora da napreduje, može da napreduje i ja želim da on napreduje. Može da postane jedan od najboljih igrača u Evropi. Kao što sam već rekao, Kalum je sada spreman da igra na svakom meču, pa i u onim najtežim, poboljšao se mnogo tokom sezone“, rekao je Sari, kojeg su mnogi između ostalog kritikovali i zbog toga što Hadson-Odoiju ne pruža više šansi, i dodao:

“Bio sam siguran da će igrati dobro i posebno sam srećan zbog njegovog učinka u fazi odbrane. Važno je imati tri ofanzivca koji su sposobni da se brane, u suprotnom se narušava ravnoteža tima. Sada je spreman i taktički“.

Takođe, Sari je pohvalio je i Rubena Loftus-Čika, koji je dao gol na drugoj uzastopnoj utakmici, kao i Andreasa Kristensena koji je startovao četvrti put ove sezone u Premijer ligi, prenosi Sport klub.

“Loftus-Čik prvi put ove sezone nema problem sa leđima, mogao je da trenira posljednjih 20 dana, a sada je igrao vrlo dobro i postigao je divan gol. Takođe, impresioniran sam Kristensenom koji je sjajan u posljednje vrijeme. Njih trojica su igrači iz naše akademije i važni su za klub – u budućnosti mogu da postanu vrhunski igrači“, zaključio je italijanski stručnjak.

Bonus video: