Sautgejt: Znam koliko strasti imaju navijači i kakva je atmosfera ovdje

„Mi smo gosti i sa poštovanjem pričamo o rivalu. Možemo da pričamo o 'neprijateljskim' atmosferama, i na našim terenima, i u cijelom svijetu. Uvijek se spremamo za sve, ali je najvažnije da se spremimo taktički i za igru“, kazao je Sautgejt
4300 pregleda 0 komentar(a)
Garet Sautgejt na pres konferenciji u Kući fudbala FSCG, Foto: Savo Prelević
Garet Sautgejt na pres konferenciji u Kući fudbala FSCG, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2019. 20:10h

Englezi su stigli u Podgoricu, Garet Sautgejt i Džordan Henderson su direktno sa aerodroma stigli u Kuću fudbala na pres konferenciju.

I pitanja su uglavnom bila posvećena – atmosferi i navijačima.

„Bio sam ovdje prošli put, znam koliko strasti imaju navijači prema timu i zemlji. To je nešto što je njihov adut, to podiže njihovu igru, ali želimo da se skoncentrišemo na stvari na koje možemo da utičemo. Susretali smo se sa tim izazovima ranije“, rekao je Sautgejt.

Bilo je incidenata na prethodnom meču – uletjeli su predmeti u teren, navijali sa istoka su pljunuli Ešlija Kola.

Sautgejt je džentlmenski odgovorio na pitanje očekuje li ih i sada:

„Mi smo gosti i sa poštovanjem pričamo o rivalu. Možemo da pričamo o 'neprijateljskim' atmosferama, i na našim terenima, i u cijelom svijetu. Uvijek se spremamo za sve, ali je najvažnije da se spremimo taktički i za igru“, kazao je Sautgejt.

Da li su mladi igrači – Sančo, Hadson-Odoji - spremni za takvo okruženje...

„Najvažnije je da se skoncentrišemo, da budemo tim i da odigramo dobro. I mladi igrači moraju da igraju u takvoj atomosferi, nemamo problem sa tim“, kazao je Džordan Henderson.

Nekoliko igrača se povrijedilo tokom priprema, Dajer je povrijeđen na meču sa Češkom...

"Očekujemo određeni pritisak na našu igru, agresivnost rivala, ali to je i normalno", kazao je Sautgejt.

"U fudbalu se događaju razne situacije, naviknete se na to i uopšte ne treba da se obaziremo na to", rekao je Henderson.

Tek na kraju - o Crnoj Gori...

"Gledali smo sve mečeve u Ligi nacija, a Crna Gora je trebalo da pobijedi u Bugarskoj. Nije zbog čudne sudijske odluke. Opasan tim u kontranapadima, moramo da vodimo računa i o dugim loptama. Što se tiče nedostataka - ne bi bilo umjesno da govorim o njima sada", kazao je on.

Tim će spremati i na osnovu kvaliteta tima koji ima, ali i na osnovu karakterstika protivnika...

"Uvijek pripremamo utakmicu po našoj snazi, ali i snazi rivala. Uvijek gledamo šta možemo da uradimo defanzivno, kao prvo, a onda da sagledamo šta možemo da uradimo u ofanzivnom dijelu i kako da iskoristimo naše prednosti", kazao je Sautgejt.

Crna Gora nije izgubila u Podgorici od Engleske...

"Imate dobar skor, ali ovo je drugačiji tim. Ovo je mlada ekipa, koja je neke stvari već uradila prvi put. Imaćemo pravi mentalni sklop i pokušati da promijenimo skor i sa Crnom Gorom", rekao je Sautgejt.

Bonus video: