Savić: Danska je pravi test za Švedsku

"Sokoli" su oslabljeni, od ranije nema povrijeđenih Mirka Vučinića, Vladimira Volkova i Vladimira Božovića, a Elsad Zverotić i Dejan Damjanović nisu ni putovali u Dansku zbog klupskih obaveza.
7 komentar(a)
cRNA gORA, Foto: FSCG
cRNA gORA, Foto: FSCG
Ažurirano: 07.06.2015. 21:24h

Crnogorski reprezentativci trenirali su večeras na "Enerdži areni" u Viborgu, gdje će sjutra u 20 časova, uz prenos na Areni 3, odigrati prijateljsku utakmicu sa Danskom.

"Sokoli" su oslabljeni, od ranije nema povrijeđenih Mirka Vučinića, Vladimira Volkova i Vladimira Božovića, a Elsad Zverotić i Dejan Damjanović nisu ni putovali u Dansku zbog klupskih obaveza.

Tu je i lista rekovalescenata - Poleksiću i Marušiću, koji su i u Viborgu trenirali odvojeno od ekipe, pridružio se Esteban Arijel Saveljić, koji je osjetio manji bol u mišiću.

Vidjeće se ko će od njih biti u stanju da počne utakmicu...

"O Dancima nema puno da se priča. Pokazali su u svojoj kvalifikacionoj grupi da su jaka reprezentacija. Dobili su Srbiju u Beogradu, protiv Portugala su odigrali fantastično a onda primili gol od Ronalda u 95. minutu. Trkački su jako dobri i veoma su odgovorni. Treba da vidimo da li će izaći u komplet sastavu jer mislim da je i njima mnogo važnija utakmica protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Pozvali su 30 igrača na pripreme i ko god izađe biće fizički spreman", kazao je selektor Branko Brnović.

Stefan Savić ističe da će meč sa Danskok biti odlična provjera pred važniiji duel koji sljedeće sedmice očekuje "sokole".

"Očekujemo veoma ozbiljnu i jaku provjeru u meču sa Danskom. Ovaj duel poslužiće nam da se što bolje uigramo uoči utakmice sa Švedskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koji nam rješava dosta toga u ovom ciklusu. U svaku utakmicu ulazimo sa željom da dobijemo, da pokušamo da zadovoljimo i nas i naše navijače, ali će u duelu sa Danskom igra biti veoma bitna. Konačno smo malo duže na okupu, imamo dosta vremena da se uigramo i da probamo da dođemo do pozitivnog rezultata", kazao je Savić za sajt FSCG.

Standardni defanzivac našeg tima smatra da selekcija ima dosta vremena za uigravanje.

"Dosta se poznajemo od ranije, završena su nacionalna prvenstva i imamo malo više vremena da provedemo zajedno i da se uigramo. Izgledamo dobro i pored sitnih problema sa povredama, ali vjerujem da ćemo do utakmice sa Švedskom biti kompletni. Probaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat. Švedska je izuzetno jaka ekipa i probaćemo da kolektivnom igrom, koja nas je uvijek krasila, dođemo do dobrog rezultara, rekao je defanzivac našeg tima".

Bonus video: