Savić i Fiorentina jure četvrtfinale protiv omraženog Juventusa

Fiorentina je u gostima odigrala dobar meč protiv Juventusa i izvukla remi pogotkom Maria Gomesa (1:1) a sve to pokušaće da kruniše sjutra u 19 časova.
55 pregleda 0 komentar(a)
Savić, Foto: Beta/AP
Savić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.03.2014. 20:00h

Zahuktava se u Ligi Evrope, sjutra se igraju revanši osmine finala, a najvrelije je u Firenci.

Fiorentina i Stefan Savić su gostima odigrali dobar meč protiv Juventusa i izvukli remi pogotkom Maria Gomesa (1:1) a sve to pokušaće da kruniše sjutra u 19 časova.

Takva fudbalska euforija u renesansnom gradu ne pamti se još od ere Gabrijela Batistute.

"Primjećujemo euforiju, ali na terenu moramo da ostanemo hladni", kazao je Montela, čijem timu odgovara i da se meč završi 0:0.

Dakle, pritisak je na Juventusu.

"Ne osjećamo ga toliko, jer su svi mečevi u Italiji jaki, a mi smo navikli na to", rekao je Antonio Konte.

Betis se muči u domaćem prvenstvu i Liga Evrope mu je posljednja šansa da spasi sezonu. "Zeleno-bijeli" u Evropi igraju mnogo bolje i u prvom duelu su savladali Sevilju u gradskom derbiju sa 2:0, iako su domaći imali veći posjed lopte i više šansi za gol.

Trener Sevilje kaže da će njegova ekipa morati bolje da se postavi u revanšu.

"Poraz treba da nas motiviše da odigramo još bolje iako smo dominirali u prvom meču. Moraćemo da se postavimo drugačije i iskoristimo šanse koje nam se ukažu", ističe trener Sevilje Unai Emeri.

U Londonu je na kraju meča menadžer Totenhema Tim Šervud odbio da se rukuje sa trenerom Benfike Horhe Žezusom zbog provokacije poslije trećeg gola gostiju.

"Mislim da je Benfika odličan sastav, šteta što to njihov trener ne zna", kazao je Tim Šervud.

U prvom meču je bilo 3:1 za goste, a Totenhem pokušava da nađe izlaz iz "mračne nedjelje" u kojoj je izgubio od Benfike i najljućeg rivala Arsenala u domaćem prvenstvu.

Lion, ukoliko želi da igra Ligu šampiona sljedeće sezone, moraće da osvoji Ligu Evrope jer polako gubi trku u ligi gdje je peti. "Lavovi" su savladali Plzenj sa 4:1 i idu rasterećeno u Češku.

"Dobro kontrolišemo ovakve situacije i navikli smo se na ritam da igramo mečeve na tri dana", kaže kapiten Liona Maksim Gonalon.

Napoli će pokušati da ostvari što bolji utisak u Evropi i vrati se na staze slave iz doba Maradone, dok i dalje neporaženi Salzburg dočekuje Bazel.

U ostalim mečevima igraju AZ Alkmar - Anži i Ludogorec - Valensija.

Parovi:

Anži - AZ Alkmaar (prvi meč 0:1)

Benfika - Totenhem (3:1)

Fiorentina - Juventus (1:1)

Plzen - Lion (1:4)

Valensia - Ludogorec(3:0)

Betis - Sevilja(2:0)

Napoli- Porto(0:1)

Salzburg - Bazel (0:0)

Bonus video: