Savić: Možemo da ih iznenadimo

Defanzivac Marko Baša večeras je prvi put izašao na teren nakon meča sa Dancima u ponedjeljak, ali je radio u redukovanom režimu - u patikama, odvojeno od ekipe, trčkarao je sa strane u društvu asistenta u stručnom štabu, Anta Drobnjaka
13 komentar(a)
Crna Gora - Švedska, Foto: Beta-AP
Crna Gora - Švedska, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.06.2015. 19:47h

Defanzivac crnogorske reprezentacije Stevan Savić, jedan od rijetkih značajnijih igrača u timu koji nije povrijeđen, tvrdi da „sokoli”, uprkos svemu, mogu do trijumfa u Švedskoj.

Mirko Vučinić i Stevan Jovetić otpali su zbog povreda, nema ni Vladimira Volkova i Vladimira Božovića, dok je nastup Marka Baše i Elsada Zverotića još pod znakom pitanja.

Sve to pred utakmicu koja je za Crnu Goru definitivno posljednja slamka spasa u kvalifikacijama za Euro 2016 u Francuskoj.

„Poremetila nas je povreda Jovetića i to je definitivno hendikep, s obzirom na to da nam nedostaje još nekoliko igrača kao i kapiten Vučinić. Ali, probaćemo da konsolidujemo redove”, ističe defanzivac Fiorentine.

Crnogorska reprezentacija putuje danas u Švedsku, a večeras će na „Frends areni” u predgrađu Stokholma Solni odraditi posljednji trening pred meč.

„Neće biti lako, Šveđani su favoriti, ali mislim da možemo da im se suprotstavimo. Pokazali smo i u Podgorici da možemo da igramo protiv njih. Dobro ćemo se spremiti i pokušaćemo da ih iznenadimo. Svi su nas otpisali, Šveđani možda jesu u ovom momentu kvalitetniji, ali u sportu je sve moguće. Dosta puta sam učestvovao u utakmicama u kojima je moj tim bio favorit pa sam izgubio i obratno. Zato uvijek vjerujem u pobjedu. Kad bih otišao na utakmicu i računao da ću izgubim, onda se ne bih ni bavio ovim poslom. Nije nerealno da napravimo pozitivan rezultat”, kaže Savić.

Crna Gora se, dakle, ne razmeće jakim riječima...

„Ne idemo tamo da ih napadnemo, to je svima jasno. Sačekaćemo ih, i probaćemo da ih ugrozimo iz kontranapada, postignemo gol, a sa druge strane, da sačuvamo našu mrežu. U Podgorici smo rano primili gol, ali smo kasnije vidjeli da protiv Švedske može da se igra. Imaju Ibrahimovića, ali nisu velesila, kao što su Engleska i Italija koje su dolazile u Podgoricu”, kaže Savić, uz naglasak da je odbrana ključna.

„Uvijek kada smo pravili dobre rezultate u kvalifikacijama krasila nas je dobra defanziva. Na utakmicama na kojima nismo primili gol uvijek smo stvarali po dvije, tri šanse. Ako ne primimo gol, siguran sam da imamo dobru šansu da pobijedimo”, kaže Savić.

Utakmica Švedska - Crna Gora igra se u nedjelju u Stokholmu u 20.45.

Baša samo trčkarao u patikama, Zverotić odradio cijeli trening

Defanzivac Marko Baša večeras je prvi put izašao na teren nakon meča sa Dancima u ponedjeljak, ali je radio u redukovanom režimu - u patikama, odvojeno od ekipe, trčkarao je sa strane u društvu asistenta u stručnom štabu, Anta Drobnjaka.

Fudbaler Lila dobio je neugodan udarac u mišić nakon duela sa danskim golmanom Kasperom Šmajhelom, što je njegov nastup na meču sa Šveđanima dovelo pod veliki znak pitanja...

Da li će Baša moći da igra, znaće se tek večeras nakon treninga u Stokholmu.

Ohrabrenje je da je Elsad Zverotić, koji je do sada radio odvojeno od ekipe, sinoć prvi put odradio cijeli trening...

Bonus video: