Savić: Možemo i Romu da izbacimo

0 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Beta/AP
Stefan Savić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.02.2015. 11:39h

Italijanski klubovi su hit u Ligi Evrope - među 16 najboljih prošlo ih je čak pet.

„Grand'Italia”, napisala je „Gazeta delo sport”, veličajući Romu, Fiorentinu, Inter, Napoli i Torino.

A najveći italijanski hit je Fiorentina, koja je u šesnaestini finala eliminisala najtežeg rivala od svih, engleski Totenhem.

Nakon 0:0 u Londonu, „viola” je u revašu slavila sa 2:0. Još otkada je Fiorentina igrala Ligu šampiona, u renesansnom gradu se nije toliko slavio neki evropski uspjeh.

"Napravili smo veliki rezultat, eliminisali smo Totenhem, koji je bio jasan favorit nakon žrijeba", kaže za „Vijesti” Stefan Savić, koji je sjajno komandovao odbranom, i na „Vajt hart lejnu” i na „Artemio Frankiju”, dobio duele sa Soldadom i Kejnom.

Fiorentina će u osmini finala igrati protiv Rome - rivala u Seriji A, kojeg je nedavno eliminisala u Kupu.

"Opet nismo imali sreće", kaže Savić.

"Izvukli smo Romu, koja je jedan od pretendenata za osvajanje Lige Evrope. Ipak, i mi imamo svoje ambicije. Ako želimo nešto da osvojimo svjesni smo kad-tad moramo da se sretnemo i sa najboljima, da pobjeđujemo ekipe kao što su Totenhem i Roma.

Skauti Barselone gledali su Savića u prvoj utakmici s Totenhemom, engleski mediji su pisali da se za njega interesuje i Mančester junajted...

"O tome ne znam ništa osim što su pisale novine. Nedavno sam produžio ugovor i koncentrisan sam na Fiorentinu. Bitno je samo da pružam dobre partije, a sigurno da prijaju takva interesovanja", zaključuje Savić.

Bonus video: