Savić: Nastaviću da afirmišem Crnu Goru

Radomir Đalović izabran za najboljeg igrača Telekom 1. CFL, Nikola Rakojević najuspješniji trener
348 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Savo Prelević
Stefan Savić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.12.2016. 17:07h

Fudbalski savez Crne Gore izabrao je Stefana Savića za najboljeg crnogorskog fudbalera u 2016. godini, u tradicionalnoj anketi u kojoj su učestvovali treneri i kapiteni prvoligaških timova.

Defanzivac Atletiko Madrida, kojem je ovo prvo prizanje za igrača godine, slavio je ubjedljivo sa čak 116 glasova. Prošlogodišnji laureat Stevan Jovetić dobio je 23 glasa, a najbolji u 2014, Marko Baša, 21 glas.

Savić je u godini na izmaku igrao finale Lige šampiona, sjajnim partijama izborio se za vrlo važnog člana jednog od najboljih španskih i evropskih timova, a jedan je od najzaslužnijih za dobre igre crnogorske reprezentacije u 2016. godini.

"Šest godina pošto sam proglašen za najperspektivnijeg fudbalera, ponovo sam na ovom mjestu. Nijedno klupsko priznanje ne sija kao nagrada koju dobijete iz svoje domovine. Nastaviću da afirmišem Crnu Goru", kazao je Stefan Savić.

Napadač Budućnosti i nekadašnji Savićev saigrač u crnogorskoj reprezentaciji, Radomir Đalović, proglašen je za najboljeg fudbalera Telekom 1. CFL.

Đalović je dobio 43 glasa i slavio u konkurenciji Mirka Raičevića iz Mladosti (25 glasova), te Rista Radunovića iz Budućnosti i golmana Dečića Milana Mijatovića (po 22 glasa).

"Hvala saigračima, treneru i FK Budućnost, bez kojih ne bi dobio nagradu. Srećan sam zbog nagrade, ali da je dobio i neko od mojih konkurenata ne bi bilo nezasluženo", rekao je Đalović.

Doskorašnji trener Mladosti Nikola Rakojević izabran je za najuspješnijeg trenera.

Rakojević, koji je predvodio Mladost do titule, dobio je 47 glasova, sedam više od trenera Budućnosti Miodraga Vukotića i 36 više od Slobodana Draškovića, trenera Bokelja.

"Hlava igračima, stručnom štabu i upravi kluba koja je stvorila dobre uslove. Hvala svima koji su glasali za mene. Iskrene želje selektoru Ljubiši Tumbakoviću i reprezentaciji u nastavku kvalifikacija", kazao je Rakojević.

Na svečanosti u hotelu "Hilton" proglašeni su i najperspektivniji fudbaleri, kao i najbolji igrač futsala.

Golman Grblja Lazar Carević, vezista Mladosti Marko Burzanović i golman Aston Vile Matija Šarkić proglašeni su za najperspektivnije crnogorske fudbalere u 2016. godini.

Član Military futsal tima, Ilija Mugoša, izabran za najboljeg igrača malog fudbala.

Bonus video: