Savić ostao na klupi, "kolćonerosi" prvi put ove sezone primili tri gola

Barselona preokrenula protiv Atletik Bilbaoa i pobjedom 3:1 u revanšu plasirala se u polufinale Kupa
65 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2016. 23:13h

Selta je senzacionalno slavila na „Visente Kalderonu” i plasirala se u polufinale Kupa kralja (3:2).

U istoj fazi tog takmičenja igraće i Barselona, branilac trofeja, iako je strahovala za prolazak sve do 82. minuta duela sa Bilbaom.

Barselona je nakon pobjede na „San Mamesu (2:1), branila prednost pred svojim navijačima protiv Bilbaa, koji je vodio u prvom poluvremenu golom Vilijamsa.

U nastavku je Barselona, koja je na klupi odmarala Inijestu i Busketsa, uspjela da poravna rezultat preko najboljeg strijelca ove sezone, Urugvajca Luisa Suaresa u 53. minutu.

Ipak, Katalonci su morali biti oprezni, jer bi drugi primljeni gol vodio Baskijce u produžetke. Da Barselona opravda ulogu favorita, pobrinuo se defanzivac Pike, koji je osigurao prolazak golom u 82. minutu.

U samom finišu za ubjedljiv trijumf domaćina pobrinuo se Nejmar u trećem minutu sudijske nadoknade.

A činilo se da Atletiko ima sve u svojim rukama nakon igre bez golova na „Balaidosu” 20. januara. Pogotovo što su izabranici Dijega Simeonea lako pokorili „Balaidos” 10. januara u Primeri.

Da je Kup nepredvidivo takmičenje, potvrdili su igrači Selte, koji su do prednosti došli zahvaljujući čileanskom tandemu - Orelana je asistirao a Pablo Hernendes je postigao gol u 22. minutu.

Samo sedam minuta kasnije činilo se nakon pogotka Antoana Grizmana da su „kolćonerosi” na pravom putu, ali su im golovi Šveđanina Guidetija i Hernandesa u nastavku ubili nadu. Mladi Argentinac Korea samo je u 81. minutu ublažio poraz.

Stefan Savić je ostao na klupi za rezerve, jer je Simeone dao prednost urugvajskom tandemu Godin - Himenez. A "kolćonerosi" su prvi put ove sezone primili tri gola na jednom meču.

Selta će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Mirandesa i Sevilje, koja danas brani pobjedu od 2:0, dok će rival Barseloni biti današnji pobjednik iz revanša Las Palmas - Valensija (1:1).

Galerija

Bonus video: