Savić pocrvenio, Atletiko izdržao, minimalac Barse

Saviću je ovo prvo isključenje od 2014. godine, kada je dobio dva žuta noseći dres Fiorentine. Preskočiće gostovanje Real Sosijedadu narednog vikenda, ali bi trebalo da bude spreman za gradski derbi sa Realom 19. novembra, nakon reprezentativne pauze.
1 komentar(a)
savić ronaldo, Foto: Reuters
savić ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2016. 18:41h

Ove sezone je u prosjeku pravio 0,3 faula po meču, niti jednom nije opomenut, a onda je u samo 11 minuta dva puta faulirao protivnika i dobio dva žuta kartona - crnogorski reprezentativac Stefan Savić isključen je nakon tačno sat igre, u pobjedi Atletika nad Malagom (4:2).

Činilo se da će "kolćonerosi" ući u velike probleme, jer je samo četiri minuta nakon isključenja Savića Kamaćo postigao drugi gol za Malagu i smanjio na 3:2.

Sa igračem manje Simeoneov tim morao je da brani gol prednosti u finišu, ali ne samo da je uspio u tome, već je još jednom zatresao mrežu Andalužana - Karasko je u 86. minutu, drugim golom na utakmici, stavio tačku na meč.

Sve je bilo gotovo dva minuta kasnije, kada je i Malaga ostala sa desetoricom (dva žuta kartona za Kastra).

Savić možda nije zaslužio drugi žuti karton, jer je nehotice faulirao protivničkog fudbalera, nakon što se poklizao. Kako god, ovo mu je prvo isključenje od 2014. godine, kada je dobio dva žuta noseći dres Fiorentine. Preskočiće gostovanje Real Sosijedadu narednog vikenda, ali bi trebalo da bude spreman za gradski derbi sa Realom 19. novembra, nakon reprezentativne pauze.

Atletiko je pobjedom preskočio Sevilju, koja je osvojila samo bod u Hihonu, te zadržao rastojanje od tri boda za liderom Realom, koji je sa 4:1 slavio protiv Alavesa u Vitoriji, uz het-trik i promašeni penal Kristijana Ronalda.

Na dva posljednja gostovanja, računajuči prethodno protiv Betisa, "merengesi" su dali ukupno 10 golova.

Alaves je poveo golom Dejversona u 7. minutu, ali je evropski prvak već do poluvremena vratio stvari pod kontrolu. Ronaldo je izjednačio u 17. minutu iz, ispostavilo se, nepostojećeg penala (snimak je pokazao da igrača domaćih lopta pogodila u glavu, a ne u ruku), a u 33. donio potpuni preokret na dodavanje Benzeme.

U nasvaku su gosti kontrolisali dešavanja na terenu, a nije ih poremetio ni odbranjeni penal Ronaldu golmana domaćih Pačeha. U finišu duela na "Menizidorozi" u centru pažnje je bio Realov bek Marselo, koji je fantastičnim asistencijama namjestio golove Morati i Ronaldu za 1:4.

Barselona je odgovorila Realu, neočekivano teškom pobjedom protiv Granade - Katalonci su na "Kampu nou" slavili samo sa 1:0, pogotkom Rafinje u 48. minutu.

Suares i Nejmar imali su nekoliko ozbiljnih promašaja, nije išlo ni Mesija, ali je upisana pobjeda - ekipa Luisa Enrikea u dobrom raspoloženju dočekuje gostovanje Mančester sitiju u Ligi šampiona (utorak).

Primera (10. kolo)

Barselona - Granada 1:0

Rafinja 48.

Atletiko Madrid - Malaga 4:2

Karasko 7, 86, Gameiro 24. 44. - Ramires 31, Kamaćo 64.

Alaves – Real Madrid 1:4

Dejverson 7. - Ronaldo 17 (penal), 33, 88, Morata 84.

Sporting – Sevilja 1:1

Gomes 20 - Vijeto 4

Nedjelja

Eibar – Viljareal (12)

Atletik – Osasuna (16.15)

Betis – Espanjol (18.30)

Las Palmas – Selta (20.45)

Ponedjeljak

Deportivo – Valensija (20.45)

Petak

Leganes – Real Sosijedad 0:2 Vilijan Hose 29, Prijeto 59

Bonus video: