Savić - svetionik Atletikove odbrane i simbol Ćolovog ratničkog fudbala

Savić je na utakmici, pokazala je statistika, imao čak 18 intervencija u šesnaestercu, a 11 puta je loptu udario glavom, nakon brojnih centaršuteva i čak 16 kornera
3530 pregleda 3 komentar(a)
tefan Savić je zaustavio Roberta Firmina na “Enfildu”
tefan Savić je zaustavio Roberta Firmina na “Enfildu”
Ažurirano: 13.03.2020. 10:41h

Fudbalsku kanonadu i opsadu, kakva se rijetko viđa, preživjeli su fudbaleri Atletika u duelu sa Liverpulom.

Satjerani pred svoj gol, ili svjesno povučeni - svejedno je sada - na teško objašnjiv, ali valjda samo fudbalski razumljiv način, primili su manje golova nego što su ih dali na “Enfildu” i pobjedom od 3:2, nakon produžetaka, izborili plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Svaki igrač Atletika, od kada je na klupi Dijego Simeone, zna da će patiti i da mora da bude spreman na bespoštednu borbu u duelima sa najboljim evropskim timovima, sa napadački orijentisanim ekipama.

To je i uslov da budeš Simeoneov “kolćonero”...

A ako neko već skoro pet godina ispunjava obaveze i dužnosti koje zahtijeva Ćolov ratnički, po mnogima i antifudbal, to je Stefan Savić.

I u srijedu je u duelu sa moćnim, superbrzim, tehnički sjajnim igračima Liverpula položio test, jedan od najtežih u karijeri.

U tandemu sa Felipeom, proveo je skoro 120 minuta u svom šesnaestercu, pod naletima sa svih strana.

“Izgubio je Vajnalduma kod prvog gola, ali je tokom cijelog meča bio brz u reakcijama, kao i obično”, opisala je “Marka” njegov učinak.

Savić je na utakmici, pokazala je statistika, imao čak 18 intervencija u šesnaestercu, a 11 puta je loptu udario glavom, nakon brojnih centaršuteva i čak 16 kornera.

“Zadatak da čuva Van Dajka kod prekida je obavio bez greške”, naglasila je “Marka”.

Engleski mediji pišu da su “Savić i Felipe frustrirali igrače Liverpula, stabilnošću u teškim situacijama”, a da je iza njih bio “impresivni Oblak”.

“Savić je tokom dva meča obavio veliki posao tako što je Firmina držao daleko od opasne zone”, ističe “Marka”.

Američki “ESPN” piše da je Savić klasični primjer Simeoneove trenerske klase, podsjećajući da je naš reprezentativac ozbiljnu evropsku karijeru počeo u Mančester sitiju.

“Da li je ijedan navijač Sitija ili neko ko se sjeća Savića iz tog perioda, mogao da pretpostavi kakav će igrač postati? To je Simeoneov pečat”, piše “ESPN”.

Italijanski mediji, s druge strane, navode da je Savić izrastao u Fiorentini, a da sada predstavlja “svetionik Atletikove odbrane”, kako je opisao “Tutosport”.

Bonus video: