Savićević: Da igramo ljepši fudbal nego do sada; Janković: Pravi momenat da se vratim u reprezentaciju

"Svi se slažemo da je neprihvatljivo da budemo peti u grupi i moramo to da popravimo", kaže Vukan Savićević
5006 pregleda 1 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.09.2019. 19:06h

Crnogorska fudbalska reprezentacija je usred kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na novom početku.

Novi selektor Faruk Hadžibegić, samim tim i neka nova energija u nacionalnom timu, ali i put u nepoznato, jer Crna Gora u ovom momentu tek treba da pokaže koliko može. Da li je kasno da ispravi loš start kvalifikacija (po dva remija i poraza)? To tek treba da bude jasnije...

Vukan Savićević, vezista Visle iz Krakova, vjeruje u bolje dane za crnogorski reprezentativni fudbal.

"Novi je selektor, donio je nove stvari. Imali smo dobar sastanak gdje smo pričali o svemu što nas čeka i ne treba uopšte da se osvrćemo na ono što je bilo, već da gledamo ono što slijedi. Selektor nam je rekao da treba da budemo svjesni da imamo kvalitet, mi to i znamo, ali moramo i da pronađemo pobjednički mentalitet", kaže Savićević.

Prijateljski meč sa Mađarima u četvrtak samo bi trebalo da je uvod u kvalifikacioni duel sa Česima narednog utorka, ali...

"Obje utakmice su bitne. Sada moramo da se fokusiramo na Mađarsku, jer je ta utakmica veoma bitna za samopouzdanje. Sada mislimo samo o Mađarima, koji su prava priprema za ono što slijedi. Sa Česima je važna utakmica u takmičarskom smislu - radi se o jakoj reprezentaciji, ali pričaćemo o njima nakon Mađarske", ističe nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Slovana iz Bratislave.

Crna Gora je posljednja u kvalifikacionoj grupi, isped nje su ekipe poput Kosova, Bugarske...

"Svi se slažemo da je neprihvatljivo da budemo peti u grupi i moramo to da popravimo. Imamo igrački kadar koji je veoma dobar, ja sa boljim igračima do sada nisam trenirao. Mentalitet je bitan i velika je odgovornost na nama. Neke stvari ne smiju da nam se ponove. Želimo da pobjeđujemo, ali tek je stigao novi selektor i za sve treba vrijeme. Zato nam sada pritisak najmanje treba. Najbitnije je da krenemo da igramo ljepši fudbal nego kod prethodnog selektora i siguran sam da ovaj tim to može da ostvari", poručio je Savićević.

A Branislav Janković, vezista Sutjeske, povratnik je u reprezentaciju. Posljednji zvanični meč za Crnu Goru odigrao je 2014. godine.

"Presrećan sam što sam opet ovdje. Mislim da je poziv u reprezentaciju stigao u pravom momentu. Da oživim karijeru, iako sam i dalje mlad, ali pravi je trenutak za dobre nastupe u nacionalnom timu i nadam se odlasku u inostranstvo", kaže Janković.

Osvrnuo se i na dva naredna protivnika "hrabrih sokola".

"Mađarska je ozbiljan protivnik, ima jak ritam, mnogo trči. Biće teško, ali za nas nema alibija, moramo da damo sve i da pokušamo da pobijedimo. Češka? Jedno od pravila je, to nam je i selektor objasnio, glasi da pričamo samo o narednom rivalu", rekao je Janković i dodao da je spreman na izazov:

"To što je novi selektor tu ne treba da bude pritisak za igrače, već samo motiv više da svaki od nas ponudi nešto više", zaključio je Janković.

Bonus video: