Savićević presudio u Tuzima

Mladost iz prve šanse pogodila zahvaljujući sjajnom centaršutu Božovića i hladnokrvnoj reakciji Savićevića. Dečić je uzvratio ali je akciju Pepića i Lekića odličnom intervencijom osujetio golman Kuzmić
0 komentar(a)
FK Mladost, Foto: Zoran Đurić
FK Mladost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.09.2013. 08:44h

Mladost je iskoristila prvenstvenu pauzu da se konsoliduje i pobjedom u Tuzima prekine niz od tri prvenstvena poraza.

Sada je Dečić u nizu od tri poraza, a posljednji im je potpisao kapiten Mladosti Vladimir Savićević, koji je sjajno reagovao na centaršut Božovića.

"Rano smo ostali sa igračem manje u polju, nakon što je Ramović nezasluženo dobio prvi, ali onda zasluženo drugi žuti karton. Poslije toga je bilo mnogo teže za igru. I opet smo loše ušli u utakmicu, prepustili smo loptu Mladosti, što su kaznili početkom drugog poluvremena. Imali smo potom nekoliko šansi da promijenimo rezultat, ali je Mladost ipak bila bolja za taj gol", kazao je trener Dečića, Fuad Krkanović.

I zaista, Dečić je nervozno počeo utakmicu, pa je Mladost preuzela igru ali je teško dolazila do prilika.

To se promijenilo u nastavku, pa je Mladost iz prve šanse pogodila zahvaljujući sjajnom centaršutu Božovića i hladnokrvnoj reakciji Savićevića.

Dečić je uzvratio ali je akciju Pepića i Lekića odličnom intervencijom osujetio golman Kuzmić.

Uslijediio je period sa šansama na obje strane, gdje je Mladost prijetila iz kontri, ali je najbolju šansu za izjednačenje u samom finišu propustio Vujačić, nakon odličnog ubacivanja rezerviste Vučića.

"Zasluženo smo trijumfovali, iako smo imali priliku i da ubjedljivije pobijedimo. Veći dio utakmice smo odigrali sa igračem više, ali je nedostajalo ozbiljnosti u nekim momentima. Ipak, od svega je najbitniji prekid serije poraza i nova tri boda", rekao je Nikola Peco Rakojević, trener Mladosti.

Dečić - Mladost 0:1 (0:0)

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 400. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Miloš Asović (Berane). Strijelac: Savićević 54. minut (Mladost). Žuti kartoni: Ramović, Lekić, Ajković (Dečić), Živković, Marković (Mladost). Crveni kartoni: Ramović u 34, Lekić u 90+3. minutu (Dečić), Živković 85. minut (Mladost).

Dečić: Gačević 6,5, Bošković 6, Popović 6, Novović 6, Ramović 5, Lekić 6, Zlatičanin 6,5, Lazarević 6,5 (Vučić), Pepić 6 (Adžović 5,5), Vujačić 6, Ajković 5,5 (Kuč).

Mladost: Kuzmić 6,5, Živković 6, Ćetković 6,5, Kavanabe 6,5, Đokić 7, Novović 7, Božović 7 (Kalezić), Savićević 7,5, Seratlić 5,5 (Pavićević 5,5), Radulović 6,5, Marković 6 ( Knežević).

Bonus video: