Savićević za pobjedu Mladosti

"U utakmicu smo ušli sa željom da osvojimo tri boda i takav pristup nam se odmah isplatio", kazao je pomoćni trener Mladosti Vladan Tomić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2011. 08:13h

Niz prvenstvenih remija Mladost je uspjela da prekine pobjedom na svom terenu nad Bokeljom. U dinamičnoj utakmici u kojoj su oba rivala kroz pas igru pokušavala da zagospodare terenom i dođu do gola, bolja je bila Mladost, koja je do gola došla iz prve šanse.

U karambolu u kaznenom prostoru gostiju, u kojem su se nalazili svi igrači oba tima najbolje se snašao Savićević koji je sa osam metara nebranjeno pogodio mrežu golmana Petkovića. Prepusti.i su potom domaći igrači igru gostima, ali samo do opomene u 22. minutu. Tada je Vujović pobjegao po lijevoj strani i odlično uposlio Ivana Pavićevića koji je bio brži od odbrane Mladosti, predriblao je i golmana Marčelju a onda promašio za rubrike, vjerovali ili ne!

U prvom dijelu viđen je još jedan zicer, ali na drugoj strani kada je dupli pas Rašovića i Savićevića lošim prijemom upropastio strijelac jedinog gola.

U prvom minutu nastavka Savićević je sjajno prošao po desnoj strani i asistirao a Rašović je loše šutirao, da bi tri minuta kasnije odličan solo prodor Tomića opet upropastio Rašović. Par minuta kasnije i Đurišić je dobro izgradio poziciju za šut, ali je lopta prošla pored stative. Naredne dvije prilike propustio je Merdović, prvo je šutirao u golmana na asistenciju Đurišića, da bi se potom sjajno oslobodio odbrane i namjestio za šut nakon kojeg je lopta prohujala tik pored stative.

"U utakmicu smo ušli sa željom da osvojimo tri boda i takav pristup nam se odmah isplatio. Ipak, bio je nedopustiv pad u našoj igri odmah nakon vodećeg gola, da bi u nastavku naši igrači kontrolisali igru i imali brojne šanse za gol. Moramo sada u pauzi da radimo na poboljšanju realizacije", kazao je pomoćni trener Mladosti Vladan Tomić.

Bokelj je u nastavku bio opasan tek u posljednjem minutu utakmice, kada je Vujović sjajno centrirao a Kaluđerović je loše šutirao glavom sa pet metara.

"Gol smo primili naivno, i te greške u odbrani nas skupo koštaju. Na kraju nijesmo uspjeli da osvojimo bod koji bi značio zbog stanja u klubu i mjesta na tabeli. Moji igrači su lošije odigrali i zbog umora od mečeva u Kupu protiv Budućnosti, ali tempo mora da padne i zbog ove vrućine. Sada u pauzi moramo da radimo na poboljšanju igre kako bi u zimsku pauzu ušli sa što povoljnije pozicije", rekao je trener Bokelja Slobodan Drašković.

Mladost - Bokelj 1:0

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 100. Sudija: Saša Rašović (Golubovci). Pomoćnici: Šeko Šabotić (Tuzi), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelac: Savićević u 11. minutu. Žuti kartoni: Vučić, Rašović, Raičević (Mladost), Kašćelan, Vujović (Bokelj).

Mladost: Marčelja 6,5, Živković 7, Tomić 7, Lakić 6,5, Šofranac 6,5, Lončar 7 (Martinović), Mijušković 6,5, Merdović 7 (Raičević), Đurišić 7, Savićević 8 (Vučić), Rašović 6,5.

Bokelj: Petković 6,5, Buzdovan 6, V. Pavićević 5,5, Arsenijević 6, Kašćelan 6, Todorović 6, Banda (Vujović 7), Radenović 6, Pavićević 5,5 (Kaluđerović), Stojanović 6,5, Bakoč 5,5 (Jovanović).

Bonus video: