Savo: Mogu da pomognem

"Prihvatio sam poziv iz dva razloga - zvali su me prijatelji, a smatram da mogu da pomognem", rekao je Milošević sinoć napodgoričkom aerodromu
51 pregleda 0 komentar(a)
Milošević, Foto: Savo Prelević
Milošević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.09.2011. 23:13h

Savo Milošević je doputovao sinoć u Podgoricu, danas će na konferenciji za novinare biti predstavljen kao dio stručnog štaba novog selektora Branka Brnovića, zajedno sa Antom Drobnjakom i Radislavom Dragićevićem. Baš kao što su “Vijesti” i najavile prošle sedmice.

Dolazak proslavljenog srpskog fudbalera u crnogorski fudbal iznenadio je domaću javnost - a da li je poziv Brnovića iznenadio i samog Miloševića?

"Iznenadio me je još više! Nešto u posljednje vrijeme nisam previše razmišljao da se angažujem kada je u pitanju fudbal. Međutim, na poziv gospodina Brnovića, koji je moj dugogodišnji prijatelj, odlučio sam da pomognem koliko je u mojoj moći. Pred crnogorskom reprezentacijom su dvije izuzetno značajne utakmice i ja sam prihvatio poziv iz dva razloga - zbog toga što su me zvali prijatelji, ali i zbog toga što stvarno vjerujem da mogu da pomognem", kazao je Milošević za “Vijesti” sinoć na podgoričkom aerodromu.

Dva kola prije kraja kvalifikacija Crna Gora je u čudnoj poziciji - možda joj za plasman u baraž neće biti dovoljna ni pobjeda protiv Engleske u Podgorici (7. oktobar), ali sigurno hoće remi protiv Švajcarske u Bazelu (11. oktobar).

"Najgora stvar koju možemo da uradimo u ovom momentu jeste da spekulišemo. Da li je potreban bod, da li su dovoljna tri, da li je potrebno šest... Najbolje je razmišljati o prvoj utakmici koja dolazi, na najbolji mogući način se pripremiti za nju. Ako počnemo da pričamo o matematici, nikad kraja", kazao je Milošević.

Nakon remija sa Bugarskom u Podgorici, te poraza od Velsa u Kardifu, predsjednik FSCG Dejan Savićević smijenio je Zlatka Kranjčara, ne oprostivši mu fudbalske i nefudbalske “grijehe”, uprkos nevjerovatnih 10 bodova iz prve četiri utakmice. Branko Brnović je formirao novi stručni štab, a Savo Milošević je najzvučnije ime.

I pitanje - kakva će konkretno biti uloga čovjeka koji zna kako se plasirati na veliko takmičenje, ali koji još nema trenerskog iskustva?

"Oko toga tek treba da detaljnije razgovaram sa Brankom Brnovićem. Zato sam došao i sve ćemo precizirati. Koja će konkretno biti moja uloga, pričaćemo na konferenciji za novinare. I nije u redu da ja to iznosim, prije nego što uradi selektor", istakao je Milošević.

Nekadašnji fudbaler Partizana, Aston Vile, Saragose, Parme, Espanjola, Selte, Osasune i Rubina, kaže da je pratio nastupe crnogorske reprezentacije. I tvrdi da kvalitet nije skoncentrisan samo u napadu...

"Slažem se da napad ima kvalitet, ali odbrana ne zaostaje ni malo. Poznajem Bašu, znam i malog Savića, pratio sam ga cijele prošle godine. I na kraju krajeva - sudeći po karijerama fudbalera, ali i po onome što ja pratim i znam: Crna Gora ima zaista dobar tim", kaže rekorder po broju nastupa za reprezentacije SRJ, SCG i Srbije.

Po Miloševiću, pred Crnom Gorom je realna i istorijska šansa.

"Šansa je realna, ali to realno uopšte ne znači da će biti lako".

A da li je već napravljen uspjeh, Milošević nije želio da se izjašnjava.

"To ne znam, ali da je neko ponudio prije kvalifikacija da se Crna Gora nađe u ovakvoj situaciji, i to dva meča prije kraja, ubijeđen sam da bi bilo prihvaćeno, zaključio je Milošević.

Bonus video: