Šćepanović: Gotovo je, 99 odsto

„Nije gotovo dok matematički ne budemo prvi, ali 99 odsto je gotovo. Moramo da smo čvrsto na zemlji, ne smijemo da prokockamo ovo što smo stekli“, rekao je Šćepanović.
54 pregleda 1 komentar(a)
Marko Šćepanović, Foto: Filip Roganović
Marko Šćepanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.05.2016. 20:04h

Mladost je protiv Bokelja 90 minuta igrala da ne izgubi, a u 91. dobila sve - Mirko Raičević je centrirao sa desne strane na drugu stativu, a Marko Šćepanović sa 20-ak centimetara glavom ubacio loptu u mrežu.

Za pobjedu, 13. zaredom na domaćem terenu, devetu bez primljenog gola. Pobjedu za titulu.

„Nije gotovo dok matematički ne budemo prvi, ali 99 odsto je gotovo. Moramo da smo čvrsto na zemlji, ne smijemo da prokockamo ovo što smo stekli“, rekao je Šćepanović.

Samo jedna pobjeda u naredna tri kola potrebna je Mladosti za matematičku ovjeru titule, a dovoljan je i remi, pod uslovom da to bude protiv Budućnosti u subotu pod Goricom.

„Nema euforije, ne smije da je bude. Napravili smo veliki korak, ali nećemo slaviti prije vremena“, nadovezao se pomoćni trener Srđan Nikić.

Znajući da je Budućnost izgubila od Pljevljima i da je ključ trke u meču sa Bokeljom, očekivalo se da će Mladost odlučnije pokušavati da dođe do šampionskih bodova.

Ipak, kažu da je oprez majka mudrosti, a baš tako je lider igrao. Bez velikog rizika, bez mnogo igrača u završnici...

„Pratili smo šta je uradila Budućnost u Pljevljima. Bilo nam je sa jedne strane lakše, ali sa druge teže, jer ne podnosi svako pritisak na isti način. Znali smo šta nam donosi pobjeda, ali to nas nije poremetilo. Odigrali smo utakmicu kakvu smo planirali, imali i sreće na kraju, ali valjda se i sreća zasluži“, kazao je Šćepanović.

Do gola Mladost je stvorila samo jednu pravu šansu, i to u finišu kada je Raičević utrčao iz drugog plana, ali je sa 13-14 metara šutirao pored gola.

U meču u kome je domaćin svjesno blokirao sredinu terena, gosti nisu uspjeli da dođu do ozbiljnije prilike da prelome meč, osim što napači Đenić i Nikezić u dva navrata nisu dobro reagovali u šesnaestercu.

„Bolje bi bilo da smo uzeli tri boda, a da nismo igrali dobro. Imali smo nekoliko opasnih situacija pred golom, a iz jedne naše greške domaćin nas je kaznio. Imamo još tri kola, pokušaćemo da ostanemo na četvrtom mjestu“, kazao je Slobodan Drašković, trener Bokelja.

Kotorani su i dalje četvrti, ali sada imaju samo bod više od Sutjeske.

Bonus video: