Šćepanović: Nećemo Razočarati

75 pregleda 1 komentar(a)
FK Mladost, Foto: Zoran Đurić
FK Mladost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.05.2015. 10:45h

Misija obavljena - uz dozu velikog olakšanja komentarisali su juče u taboru Mladosti, jutro nakon dramatične pobjede nad Petrovcem u finalu Kupa.

Jer, Podgoričani su bili pod pritiskom uoči finalnog meča, mnogo većim od protivnika. Cijelu sezonu bili su u vrhu tabele, imali su na i bolji i skuplji tim, jurili su dva trofeja, a odjednom je došlo do toga da plasman u Evropu zavisi od samo jedne utakmice.

"Bili smo opterećeni, što se vidjelo na terenu. Cijela sezona stala nam je u 90, na kraju se ispostavilo 120 minuta finala Kupa. Uspjeli smo, olakšanje je veliko", komentariše strijelac prvog gola u pobjedi Mladosti od 2:1, jedan od najboljih na terenu, Marko Šćepanović.

Opterećenje i kardinalne pojedinačne greške „krivci” su što je utakmica otišla u produžetke, smatra vezista Podgoričana.

"Počeli smo sjajno u prvih 20 minuta, baš onako kako smo željeli. Poveli smo, i umjesto da damo još jedan gol, nama se dogodilo ono što nam se događa cijele sezone, iz kardinalne greške smo primili gol. Bili smo psihološki ošamućeni nakon izjednačenje Petrovca, srećom na kraju nije bilo posljedica, uspjeli smo u našoj misiji, iako mnogo, mnogo teže nego što se činilo na startu - dodaje Šćepanović.

Mladosti je bio potreban igrač više, te nekoliko srećnih momenata, prije svega autogol protivničkog vezista Marka Markovića, za konačnu pobjedu i veliko slavlje.

"Jesmo imali dosta sreće u nekoliko navrata, ali sreću treba zaslužiti. Mislim da smo igrama, ponašanjem i odnosu prema obavezama tokom cijele sezone zaslužili da nam se ovo dogodi - kaže Šćepanović, koji se vraća nazad:

"Mislim da ekipa koja u polufinalu eliminiše Sutjesku sa 4:0 u ukupnom skoru, zaslužuje da se nađe na pobjedničkom postolju. Cijelu sezonu smo bili u vrhu tabele, gurali smo uspješno na oba fronta, na kraju nismo uspjeli da prvenstvo privedemo kraju kako smo očekivali, ali je trijumf u Kupu je velika satisfakcija".

„Crveni đavoli” su prije samo dva ljeta napravili evropski bum, prošli su dvije prepreke u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a onda su igrali sa Seviljom...

"Od mnogo faktora zavisi kakav ćemo napraviti rezultat, počevši od žrijeba, do toga kakav ćemo imati tim. Vjerujem, međutim, da će okosnica tima ostati, makar za evropske utakmice, takav je i dogovor sa upravom kluba. Teško je ponoviti rezultat iz 2013. godine, ali sam siguran da nećemo razočarati u Evropi", ističe Šćepanović.

Golovi, trofeji i pisanje istorije

Marko Šćepanović najzaslužniji je za trofej Mladosti u Kupu, ne samo zbog gola u finalu. Njegove igre su obilježile i polufinalni dvomeč protiv Sutjeske, kada je bio strijelac i u Nikšiću i u Podgorici za dvije pobjede od po 2:0.

"Plasman u Evropu i finansijska korist koju će imati klub su nemjerljivi, ali više od svega smo ponosni što smo donijeli Mladosti prvi trofej", kaže Šćepanović, kome ovo nije prvi trofej u nezavisnoj CG.

"Osvojio sam titulu sa ekipom Budućnosti 2008. Sticaj okolnosti je htio da i to bude prvi trofej kluba. Ponosan sam što sam u oba navrata učestvovao u pisanju istorije", zaključio je Šćepanović.

Bonus video: