Šćepanović u Persepolisu

Trener Persepolisa je Ali Daei, nekadašnji kapiten, selektor, hodajuća legenda iranskog fudbala
7 komentar(a)
Marko Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marko Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.07.2013. 19:24h

Mladost definitivno ostaje bez Marka Šćepanovića - najbolji igrač Podgoričana u prošloj sezoni potpisao je jednogodišnji ugovor sa Persepolisom iz Teherana, najvećim iranskim klubom.

"Utisci su zaista impresivni", izjavio je Šćepanović, koji je otputovao u Iran prije četiri dana.

Trebao je, međutim, da dogovori saradnju sa sedmoplasiranim Rah Ahanom, takođe iz Teherana, ali je izvukao najbolje što je mogao.

"Menadžer mi je nakon što sam odigrao 20 minuta kontrolne utakmice u Rah Ahanu saopštio da me traži Persepolis. Otišao sam tamo i odradio trening pred pet hiljada gledalaca. Impresivno. Mogu samo da kažem da je ovo ono što sam čekao cijelu karijeru", izajvio je 30-godišnji Šćepanović.

Trener Persepolisa je Ali Daei, nekadašnji kapiten, selektor, hodajuća legenda iranskog fudbala. Interesantno da je Ali Daei prošle sezone vodio Šćepanovićev nesuđeni klub, Rah Ahan.

Kao da im je bilo suđeno da rade zajedno...

I nekoliko detalja o Persepolisu - klub igra na stadionu "Azadi" čiji je kapacitet 84.000 mjesta, a teheranski derbi protiv Estagala važi za jedan od najvećih gradskih derbija u Aziji.

Popularna "armija" je najtrofejniji klub u Iranu sa devet nacionalnih titula i pet trofeja u Kupu.

Šćepanović neće biti jedini Crnogorac u Iranu. Dres prošlogodišnjeg šampiona Sepahana nosi Radomir Đalović, a trener mu je Cico Kranjčar.

Bonus video: