Sebastijan Đovinko jači od džet lega i odbrane Red Bula

2 komentar(a)
Sebastijan Đovinko, Foto: Www.torontofc.ca
Sebastijan Đovinko, Foto: Www.torontofc.ca
Ažurirano: 15.10.2015. 20:32h

Koliko često ste čuli od naših trenera da njihovi fudbaleri osjećaju umor „od napornog ritma srijeda – subota“?

Ako je tako, onda Sebastijana Đovinka, igrača italijanske reprezentacije i kanadskog Toronta, mirne duše možemo proglasiti fudbalskim Supermenom.

„Džepni“ napadač „azura“ (visok svega 164 cm) je prošle subote učestvovao u pobjedi Italije nad Azerbejdžanom u Bakuu (3:1), u kvalifikacijama za EURO, odigravši petnaestak minuta kao rezerva.

Uslijedio je povratak u Italiju i susret sa Norveškom (2:1) u Rimu u utorak. Nekadašnji član Juventusa našao se na terenu Olimpika od 62. minuta.

Dvadesetosmogodišnjaka iz Torina čekao je prekookeanski let i povratak u Toronto, u kome se u četvrtak, u jedan sat iza ponoći po srednjeevropskom vremenu, našao na klupi u duelu sa Red Bulom u MLS ligi.

Poenta tek stiže – Đovinko je ušao u igru u 71. minutu, pri rezultatu 1:0 za svoj tim, i nedugo zatim zatresao mrežu gostiju iz Njujorka.

I to na kakav način! U slalomu je prošao trojicu, zatim se namjestio na ljevicu i odapeo strijelu koju golman Robles nije mogao zaustaviti...

Toronto je dobio susret (2:1) i prvi put u istoriji obezbjedio učešće u plej ofu MLS lige.

Đovinko je u sezoni na 31 meču postigao 22 gola i dodao 12 asistencija, te je glavni kandidat za dobijanje priznanja za najkorisnijeg igrača lige.

Priznanje za fudbalsku (i sportsku) izvanrednost, već je primio...

Bonus video: