Sedmica Reala protiv Selte, četiri gola Ronalda, prokletstvo Sevilje

0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Beta-AP
Ronaldo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 05.03.2016. 21:52h

Real je deklasirao Seltu na "Bernabeuu" - 7:1, a Kristijano Ronaldo odgovorio na sve kritike i sa četiri gola preuzeo prvo mjesto na listi strijelaca, pretekavši Luisa Suaresa (27, naspram 25).

Pitanje je, međutim, jesu li goleada i Ronaldov poker stigli prekasno - Barselona je ubjedljivo prva u Primeri, ispred je čak i Atletiko, iako imaju po utakmicu manje. Dobra igra protiv Selte pomoći će Ziadanovom timu samo ako će pomoći da se u finišu sezone popravi forma pred Ligu šampiona, gdje "kraljevski klub" i dalje vjeruje da može da osvoji trofej.

Oslabljeni Real je dugo lomio otpor Selte, što se ne bi zaključilo po krajnjem rezultatu. Tek u 41. minutu Pepe je glavom nakon kornera Iska načeo protivnički tim i otvorio goleadu.

Selta se raspala u drugom poluvremenu, u kojem je Ronaldo dao sva četiri gola, uz po jedan pogodak Hesea i oporavljenog Bejla. Aspas je dao utješni gol za ekipu iz Galicije.

Sevilja je povela na gostovanju Hetafeu golom Evera Banege u 79. minutu, ali je prokletstvo nastavljeno - u 86. je izjednačio Emilijano Velaskes i spriječio tim Unaija Emerija da dođe do prve pobjede u gostima u Primeri ove sezone!

Time je Sevilja ispustila priliku da se približi Viljarealu, koji je neočekivano poražen od Las Palmasa na "Madrigalu" (0:1).

"Žuta podmornica" je i dalje sigurna na 4. mjestu, sa osam bodova više od osvajača Lige Evrope.

Zanimljivo, do ovog kola je Las Palmas bio jedini tim uz Sevilju koji nije pobijedio na strani.

Bonus video: