Sedorf: Realov poraz od Barselone kao sahrana

"Ronaldo mora da bude primjer i lider svima, kako na terenu tako i u svlačionici. Zajedno sa trenerom i predsjednikom mora da preuzme kontrolu i pokaže inicijativu", kazao je Sedorf.
87 pregleda 0 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Beta-AP
Real Madrid, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.11.2015. 15:23h

Nekadašnji fudbaler Real Madrida Klarens Sedorf rekao je da španski klub ljetos napravio grešku kada je otpustio Karla Anćelotija, ali i poručio da bi treneru Rafaelu Benitesu trebalo pružiti maksimalnu podršku poslije debakla u duelu sa Barselonom (0:4).

"Možda Real Madrid nije trebalo da otpusti Anćelotija, ali izlišno je sada govoriti o tome. Benites je igrao dva finala Lige šampiona i osvojio dva evropska trofeja sa timovima koji su dosta slabiji od Reala (Liverpul i Čelsi), i on mora da dobije vrijeme i podršku. Kada Real izgubi u El Klasiku to izgleda kao sahrana. Ti porazi mnogo bole, ali moraju da se prebrode", rekao je Sedorf za špansku Marku.

On je naglasio da Madriđani imaju veoma jak tim i dodao da Kristijano Ronaldo mora da istupi i pokaže lidersku ulogu.

"Real Madrid ima veoma jak tim i prošlo je samo godinu i po dana od kada su osvojili Ligu šampiona. Spoj je kvaliteta i iskustva, vjerujem u da će se boriti i za titulu u Španiji i Ligu šampiona. Ronaldo mora da bude primjer i lider svima, kako na terenu tako i u svlačionici. Zajedno sa trenerom i predsjednikom mora da preuzme kontrolu i pokaže inicijativu", zaključio je Sedorf.

Real Madrid trenutno zauzima treću poziciju u Primeri sa osvojena 24 boda, dva manje od drugopasiranog Atletiko Madrida i šest manje od lidera prvenstva, ekipe Barselone.

Bonus video: