Šef ljekarskog tima FIFA: Mundijal u Kataru mora na zimu

I prije no što je Katar decembra 2010. godine izabran za domaćina Mundijala 2022. godine se nagađalo o mogućnosti da se turnir igra zimi, pošto u Kataru ljeti temperatura premašuje 40 stepeni Celzijusa i to uz česte pješčane oluje
2 komentar(a)
Ažurirano: 16.09.2013. 16:42h

Šef ljekarskog tima Svjetske fudbalske organizacije (FIFA) Mišel D'Hoge rekao je danas da će na predstojećoj sjednici Izvršnog odbora te organizacije u Cirihu predložiti da se Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine sa ljeta pomeri na zimu.

Kako prenose britanski mediji, očekuje se da će FIFA na sjednici zakazanoj početkom oktobra u Cirihu odobriti pomjeranje termina na zimu 2022. godine.

Asocijacija evropskih klubova, kao i Konfederacija fudbalskih saveza Sjeverne i Centralne Amerike i Kariba (KONKAKAF) žele da odlože donošenje odluke kako bi mogli da analiziraju uticaj eventualnog pomjeranja.

"Moj stav je vrlo jasan sa medicinske tačke gledišta. Mislim da je bolje da se Svjetsko prvenstvo održi tokom novembra i decembra", kazao je D'Hoge.

I prije no što je Katar decembra 2010. godine izabran za domaćina Mundijala 2022. godine se nagađalo o mogućnosti da se turnir igra zimi, pošto u Kataru ljeti temperatura premašuje 40 stepeni Celzijusa i to uz česte pješčane oluje.

Bonus video: