"Šef mi je rekao - nema prodavanja Rista Lakića"

"Budućnost, zadnju noć mi šef kaže, nema prodavanja Rista Lakića, nema igrača da se daju. čoče...", čuje se kako Mugoša kaže Roćenu prije prelaska na ozbiljnije teme
8705 pregleda 8 komentar(a)
Risto Lakić na meču sa Deportivom 2005., Foto: Savo Prelević
Risto Lakić na meču sa Deportivom 2005., Foto: Savo Prelević

Prije 13 godina, Risto Lakić, sada sportski direktor Budućnosti, bio je jedan od najboljih mladih igrača u Crnoj Gori, a dokazano ime na prostorima nekadašnje državne zajednice.

I imao je poziv Crvene zvezde, a Budućnost priliku da zaradi 300 hiljada eura, što je u to vrijeme bila veoma respektabilna suma novca za igrača iz crnogorskog kluba.

I sve je bilo završeno, ponuda iz Beograda je u januaru 2006. godine stigla u Podgoricu, a transfer praktično dogovoren.

Čekalo se samo ozvaničenje.

Odjednom se sve promijenilo, i to bukvalno preko noći, između 5. i 6. januara - umjesto u crveno-bijelom, Lakić je ostao u plavom dresu.

Zbog čega je propao već dogovoreni prelazak, kojim bi Lakić dobio priliku da fudbalski napreduje, a Budućnost da dobro zaradi - može se naslutiti iz riječi Miomira Mugoše, tadašnjeg prvog čovjeka kluba i gradonačelnika Podgorice u razgovoru sa Milanom Roćenom, koji je objavio portal "in4s".

"Budućnost, zadnju noć mi šef kaže, nema prodavanja Rista Lakića, nema igrača da se daju, čoče...", čuje se kako Mugoša kaže Roćenu prije prelaska na ozbiljnije teme.

Lakić je u januaru 2008. godine kao reprezentativac Crne Gore, ipak, otišao u drugi beogradski klub - Partizan, a Budućnost zaradila mnogo manje novca nego što je mogla dvije godine ranije...

Bonus video: