Selektor Australije ljut na azijske klubove

Osijek je u tim pozvao petoricu igrača koji igraju u azijskim klubovima, ali zbog neodlučnosti pojedinih klubova da puste igrače, ekipu će morati da prijavi 24 časa prije početka takmičenja
0 komentar(a)
Australija, Foto: Beta/AP
Australija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.07.2013. 08:38h

Selektor fudbalske reprezentacije Australije Holger Osijek rekao je danas da je na kratko razmišljao da povuče svoju ekipu sa takmičenja na Istočno azijskom kupu, pošto pojedini azijski klubovi ne žele da puste igrače da se priključe nacionalnom timu.

Osijek je u tim pozvao petoricu igrača koji igraju u azijskim klubovima, ali zbog neodlučnosti pojedinih klubova da puste igrače, ekipu će morati da prijavi 24 časa prije početka takmičenja i prve utakmice na turniru protiv Južne Koreje, u subotu.

"Razmišljao sam da se povučemo sa turnira, ali smo ipak, u duhu fer-pleja odlučili da odemo", rekao je Osijek.

On je rekao da je neizvjestan nastup Džoša Kenedija, čijim golom je Australija prošlog mjeseca, protiv Irana, obezbijedila plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Japanski klub Nagoja, čiji je trener Dragan Stojković, zabranila je Kendiju da učestvuje na Istočno azijskom kupu.

"Nagoja nam je stvorila mnogo problema jer ne želi da pusti Džoša Kenedija. Razgovarao sam sa Stojkovićem i on se složio da Kenedi igra za reprezentaciju, ali smo dobili pismo od uprave, koja mu je uskratila to pravo. To nije dobro, to ne prihvatam", rekao je Osijek.

On je takođe rekao da nije siguran da li će se reprezentaciji priključiti i fudbaleri koji igraju u kineskom prvenstvu Met Mekej iz Čangčuna i Rajan Megovan iz Šandonga.

Osijek je istakao da klubovi nisu u obavezi da puste igrače na Istočno azijski turnir, pošto nije pod patronatom Svjetske fudbalske federacije (Fifa), ali da je od klubova očekivao da se ponesu "džentlmenski".

Istočno azijski kup održaće se od 20. do 28. jula u Južnoj Koreji, a pored domaće selekcije učestvovaće Australija, Kina i Japan.

Bonus video: