Selektor Kosova nezadovoljan: Mogli smo da "ubijemo" utakmicu

Švajcarac je na istakao da je u Podgorici, na utakmici bez navijača, ipak, pobijedio fudbal
10654 pregleda 4 komentar(a)
Rašica slavi gol pod Goricom, Foto: Savo PRELEVIĆ
Rašica slavi gol pod Goricom, Foto: Savo PRELEVIĆ

Selektor Kosova Bernar Šalan nije bio zadovoljan bodom osvojenim u Podgorici u duelu sa Crnom Gorom (1:1).

„Ne mogu da budem zadovoljan rezultatom, jer smo imali više loptu u posjedu, više prilika, posebno u drugom poluvremenu. Kod 1:0 imali smo dvije velike šanse, preko Murićija, da smo dali još jedan gol, završili bismo utakmicu“, kazao je Šalan.

On je kazao da se ne bavi kalkulacijama u grupi.

„Objasnio sam timu da ne mislim o tome koliko ćemo bodova osvojiti u kvalifikacijama. Za nas je cilj sa ovim timom da napredujemo. Za mene je važno da igramo dobro, to je najvažnije. Imamo samo dva boda, ili imamo dva boda, da smo bili malo efikasniji imali bismo šest. Ali, fudbal su golovi. Imali smo dovoljno šansi i protiv Bugarske i protiv Crne Gore. Mrzim podjelu bodova, ali ono što je važno za budućnost je to kako igramo“, kazao je Šalan.

Švajcarac je na istakao da je u Podgorici, na utakmici bez navijača, ipak, pobijedio fudbal.

„Čestitke za Crnu Goru, bila je to utakmica fer-pleja, a bilo je dosta priča o tom aspektu meča. To mi je mnogo važno, fudbal je pobijedio. Čestitke za oba tima“, rekao je Šalan.

Na pitanje da li je znao šta se dešava u reprezentaciji Crne Gore pred utakmicu, Šalan je odgovorio:

„Do sat prije početka meča nisam znao ništa, ali nismo pričali o tome. Prije meča smo fokusirani i skoncentrišemo se. Ništa o tome ne mogu da kažem, ja mogu da pričam o fudbalu, politika nije moj posao“.

Bonus video: