Selektor Mađara: Čuvali smo energiju, ali poraz nije najbolja priprema za Slovačku

"Ne bih nikog da vrijeđam - mi nismo Španija, Italija ili Njemačka pa da promijenimo 11 fudbalera, a da se to ne osjeti", kazao je Marko Rosi, selektor Mađarske
1484 pregleda 0 komentar(a)
Marko Rosi
Marko Rosi

Selektor Mađara, Italijan Marko Rosi, kazao je da poraz nije najsrećnija priprema za važan kvalifikacioni meč protiv Slovačke, koji njegovu selekciju čeka za pet dana, ali nije bio ni razoračan nakon predstave protiv Crne Gore, u kojoj je iskombinovao tim.

"Bio je izjednačen meč do 80. minuta. Imali smo do tada više šansi, ali smo patili na kraju, loše smo stajali. Drugi gol je velika greška - ne zbog penala, već zbog cijele akcije, postavljanja... Takve greške se ne praštaju na internacionalnom nivou", kazao je Rosi.

Vidio je, kako kaže, ono što je očekivao...

"Performanse našeg tima bile su na nivou koji smo, manje-više, očekivali. Ne bih nikog da vrijeđam - mi nismo Španija, Italija ili Njemačka pa da promijenimo 11 fudbalera, a da se to ne osjeti".

Mađari u ponedjeljak igraju vrlo važan kvalifikacioni meč protiv Slovačke...

"Poraz nije najbolja priprema, ali protiv Slovačke ćemo igrati sa devet ili 10 drugih igrača. Znali smo unaprijed da ovolike promjene mogu da nas koštaju problema, ali nije ih bilo toliko. Bez obzira na ovo, bićemo svježiji od Slovaka, jer smo mi večeras čuvali energiju, a oni to neće moći sjutra veče u kvalifikacionom duelu protiv Hrvatske", kazao je Rosi.

Komentarišući igru Crne Gore, Italijan je rekao:

"I Crna Gora je kombinovala, nisu počeli sa Mugošom, Vešovićem takođe, koji je vrlo interesantan igrač, ali nisu mijenjali kao mi. Bio je izjednačen meč, ali u fudbalu određene epizode diktiraju rezultat meča, a one su ovog puta bile protiv nas. Crna Gora je bila odličan test za nas, a mislim da bi bilo realnije da se meč završio neriješeno", zaključio je Rosi.

Bonus video: