Seltik i Zvezda bi digli Nikšić na noge

Uefa skratila spisak rivala Sutjeske na šest timova - mogući protivnici u 1. kolu kvalifikacija za LŠ su Seltik, Crvena zvezda, Hapoel Ber Ševa, Astana, Kukeši i Zrinjski
329 pregleda 5 komentar(a)
Sutjeska, Foto: FK Sutjeska
Sutjeska, Foto: FK Sutjeska
Ažurirano: 19.06.2018. 07:50h

Tačno u podne, na žrijebu u Nionu, Sutjeska će danas saznati ime rivala u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Šesnaest mogućih rivala crnogorskog prvaka Uefa je juče skratila na šest - potencijalni protivnici Nikšićana su škotski velikan Seltik, najveći balkanski klub i nekadašnji prvak Evrope Crvena zvezda,

izraelski prvak Hapoel Ber Ševa, kazahstanska Astana, kao i timovi iz regiona, albanski Kukeši i Zrinjski, prvak Bosne i Hercegovine.

Izvjesno je da crnogorskog prvaka očekuje težak žrijeb, iako postoji jasna razlika između kvaliteta rivala mogućih rivala, Seltika i Zrinjskog, na primjer...

- Nema lakih protivnika, vjerujem da se većina klubova nada da će nas izvući za protivnika. Na nama je da im otežamo posao - kaže napadač Sutjeske Bojan Božović.

Oba prethodna puta kada je igrala kvalifikacije za Ligu šampiona, Sutjeska je ispadala od Šerifa iz Tiraspolja. Nikšićani su, srećom, ovoga puta izbjegli ekipu Moldavije, koja je takođe u žrijebu, ali u drugoj podgrupi.

- Naravno da bi utakmice sa Crvenom zvezdom ili Seltikom izazvale više pažnje kod naših navijača i ljubitelja fudbala uopšte, ali ko god da dođe - neće nam nedostajati motiva i daćemo sve od sebe - dodaje Božović.

Škotski gigant Seltik i najveći balkanski klub, Crvena zvezda, na vrhu su liste po atraktivnosti kada su u pitanju mogući rivali Sutjeske.

Osim Šerifa, Sutjeska je već izbjegla i Legiju iz Varšave, kao i prošlogodišnje učesnike grupne faze Lige šampiona, bugarskog Ludogoreca, azerbejdžanskog Karabaga i APOEL-a sa Kipra.

- Kukeši i Zrinjski bi bili rivali po mjeri. Bio bi to povoljan žrijeb, ekipe sa kojima bi, vjerujem, mogli ravnopravno da se nosimo. Sve ostale ekipe imaju mnogo više iskustva od nas - kaže Luka Merdović, napadač Nikšićana.

A ako žrijeb ne bude išao od ruke...

- Volio bih onda da izvučemo Seltik! To bi bio praznik fudbala - dodaje Merdović.

U grupi mogućih rivala bili su i skandinavski timovi, kojima je prvenstvo u toku - švedski Malme, norveški Rozenborg, finski Helsinki. Ni njih Sutjeska neće moći da izvuče, kao ni Nju Seints iz Velsa, koji se smatrao poželjnim rivalom.

Sutjeska će danas saznati i potencijalnog rivala u 2. kolu kvalifikacija za LŠ, naravno ako prođe - u bubnju su uglavnom ekipe koje igraju i prvo kolo, poput Šerifa, Legije, Seltika, Astane, Karabaga, sa dodatkom zagrebačkog Dinama i BATE Borisova.

Za slučaj da ne prođe dalje, Sutjeska će sjutra saznati ime protivnika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prve utakmice kvalifikacije za Ligu šampiona igraju se 10. i 11. jula, revanši su sedam dana kasnije.

MOGUĆI RIVALI SUTKESKE

Seltik

Astana

Crvena zvezda

Hapoel Ber-Ševa

Kukeši

Zrinjski

Bonus video: