Seltik izgubio poslije 585 dana!

Bolji od Kelta je bio Harts u Edinburgu rezultatom 4:0
0 komentar(a)
Navijači Seltika, Foto: Reuters
Navijači Seltika, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.12.2017. 16:56h

Škotska je konačno dočekala poraz Seltika u domaćim takmičenjima - na put Keltima stao je Harts u Premijer ligi i pobijedio ih nakon tačno 585 dana dominacije.

U Edinburgu je bilo čak 4:0 za domaćina, pa je Brendan Rodžers poražen prvi put u domaćim okvirima od kada je stigao na "Seltik park".

Od posljednjeg poraza velikana iz Glazgova prošlo je 69 utakmica, dogodilo se to 1. maja prošle godine kada je bolji bio Sent Džonston rezultatom 2:1.

Seltik je od tada oborio sve moguće rekorde škotskog fudbala, a sada je naišao na zid - Harts je trijumfovao golovima 16-godišnjeg Harija Kohrana, Kajla Lafertija i dvostrukog strijelca Manuela Milinkovića, Francuza srpskog porijekla.

"Nismo bili na svom nivou i rezultat je posljedica toga. Možda smo pregrubo kažnjeni, ali činjenica je da je Harts bio bolji i da moramo da mu čestitamo. Ništa se nije desilo, porazi su sasvim normalni, ali mi se ne dopada način na koji smo izgubili", rekao je Rodžers.

Seltik uz meč manje ima dva boda više od drugoplasiranog Aberdina, a pet od najvećeg rivala Rendžersa koji je na trećem mjestu.

Hartsu je ovo najubjedljiva pobjeda nad Seltikom još od 12. septembra 1895. godine (tada je bilo 5:0 u Glazgovu) i dovela ga je do pete pozicije na tabeli Premijer lige sa tri boda manje od gradskog rivala Hibernijana.

Bonus video: