„Senator” Marković, majstor Karaklajić, vječiti Jablan

Iz 17. kola domaćeg šampiona pamtiće se i “vrteška” koju su fudbaleri Rudara napravili Budućnosti u drugom poluvremenu, pamtiće se i rola krilnog napadača Iskre Nikole Karaklajića
102 pregleda 2 komentar(a)
Božo Marković, Foto: Luka Zeković
Božo Marković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.12.2018. 11:55h

Sutjeska je napravila prvi bijeg na vrhu tabele, jer je Nikola Rakojević napravio pravi balans - dok ofanzivci igraju sve bolje, odbrana, na čelu sa golmanom Giljenom, već pet utakmica nije primila gol.

Iz 17. kola domaćeg šampiona pamtiće se i “vrteška” koju su fudbaleri Rudara napravili Budućnosti u drugom poluvremenu, pamtiće se i rola krilnog napadača Iskre Nikole Karaklajića, ali i doprinos Lovćenovog veterana, Ivana Jablana.

Stanislav Namaško (Zeta) - Njegova ekipa je usporila sa pobjedama, ali serija bez poraza (od 25. avgusta) i dalje traje - moldavski golman je spašavao i protiv Mornara.

Nikola Vujošević (Mornar) - Barani imaju samo jednu pobjedu, ali je sačuvana mreža protiv Zete sve osim neuspjeh.

Alfonse Sopo (Rudar) - Dobar u odbrani, precizan u napadu - pogodio za izjednačenje protiv Budućnosti.

Nemanja Nedić (Sutjeska) - Protiv Grblja dominantan i u vazduhu i na zemlji - Sutjeska već 376 minuta nije primila gol.

Nemanja Sekulić (Rudar) - Dao doprinos sjajnoj igri i preokretu Pljevljaka protiv Budućnosti. Centrirao kod gola Sopa za izjednačenje.

Predrag Brnović (Mornar) - Dobro se sa saigračima nosio sa protiv veznog reda Zete.

Vojin Pavlović (OFK Titograd) - Dobar osjećaj za ubacivanje iz drugog plana: Gol protiv Lovćena koji je, ispostavilo se, bio dovoljan samo za bod.

Mohamed Zakarija (Sutjeska) - Sve bolji i bolji. Jedan od najzaslužnijih što je Sutjeska napravila bijeg. Sjajna predstava, krunisana asistencijom.

Patrik Felipe (Rudar) - “Izludio” obdranu Budućnosti. Nedostajao mu je samo gol...

Driton Camaj (Lovćen) - Pogodio, drugi meč zaredom - Lovćen napokon skuplja bodove.

Marko Miličković (OFK Titograd) - Strijelac i najvažniji adut OFK Titograda u posljednje vrijeme.

Miloš Zečević (Rudar) - Propustio nekoliko šansi, ali jedna je morala da uđe - ušao sa klupe i odlučio derbi protiv Budućnosti.

Nikola Karaklajić (Iskra) - “One man show” u Petrovcu - postigao dva prelijepa gola, prvi na asistenciju Zvrka, drugi sjajnim udarcem iz daljine. Iskra je pobijedila prvi put od 15. septembra.

Ivan Jablan (Lovćen) - Brzo će da napuni 40, a još pravi razliku - ušao sa klupe, asistirao za gol, pa izborio penal. Lovćen slavi svoju legendu.

Božo Marković (Sutjeska) - Vjerovatno nije slučajno - otkada se oporavio, Sutjeska pobjeđuje. Dva gola u trijumfu nad Grbljem za bijeg na prvom mjestu.

Bonus video: