Senatori za provjeru isplata bolovanja igračima Zenita

Petorica stranih fudbalera kluba dobilo je oko 46,3 miliona rubalja (oko milion i po dolara) na ime privremene radne nesposobnosti
0 komentar(a)
Zenit, Foto: Beta/AP
Zenit, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.09.2012. 20:03h

Savjet Federacije ruskog parlamenta predložio je danas da se proveri kako je 12 igrača fudbalskog kluba Zenit dobilo prošle godine od peterburškog odeljenja Fonda socijalnog osiguranja na ime nadokande za bolovanje 162 miliona rubalja, ili više od pet mliona dolara.

Fudbaleri kluba, čiji je jedan od vlasnika i generalni sponzor Gasprom, prošle godine su proveli na bolovanju 696 dana, za šta im je isplaćeno 53,5 odsto od sume uplaćene za sva bolovanja građana Sankt Peterburga, što je 303 miliona rubalja.

Petorica stranih fudbalera kluba dobilo je oko 46,3 miliona rubalja (oko milion i po dolara) na ime privremene radne nesposobnosti.

Senatori su pozvali ministra sporta Vitalija Mutka da izvrši službenu provjeru kako se slično ne bi dešavalo u budućnosti.

Kako je saopštila pres služba peterburškog odeljenja Fonda, isplate su vršene u skladu sa zakonom.

Povrede koje su sportisti zadobili tokom treninga ili igre tretiraju se kao nesrećni slučaj na radnom mjestu i osigurana lica stiču pravo da dobiju nadoknadu za privremenu radnu nesposobnost u visini 100 odsto od zarade, pri čemu maksimalna visina nadokande nije ograničena.

Bonus video: