Senegal izbačen iz Afričkog Kupa nacija

Meč je prekinut i naknadno registrovan službenim rezultatom 2:0 u korist Obale Slonovače
0 komentar(a)
Navijači Senegala, Foto: Beta AP
Navijači Senegala, Foto: Beta AP
Ažurirano: 16.10.2012. 18:00h

Afrička fudbalska konfederacija (CAF) diskvalifikovala je danas Senegal iz Afričkog Kupa nacija za 2013, zbog nereda koje su njihovi navijači izazvali u subotu tokom meča kvalifikacija sa Obalom Slonovače.

Meč je prekinut i naknadno registrovan službenim rezultatom 2:0 u korist Obale Slonovače.

Revanš meč poslednjeg kola kvalifikacija za afrički Kup nacija na stadionu "Leopold Sedar" prekinut je u 71.minutu kada je Didije Drogba iz penala donio gostima vođstvo od 2:0, a gnijevni senegalski navijači počeli sa divljanjem na tribinama.

Kada su uvidjeli da je njihov tim eliminisan, jer je Obala Slonovače prvu utakmicu kod kuće u Abidžanu dobila sa 4:2, senegalski navijači su zapalili vatru na tribinama i počeli da ubacuju razne predmete na teren, a policija je reagovala upotrebom suzavca.

Igrači, kao i oko 300 navijača, bili su primorani da se sklone na centar terena, dok policija nije uspostavila kontrolu situacije.

Prema izvještajima medija, u neredima je povrijeđeno najmanje deset osoba, među kojima i senegalski ministar sporta Hađi Malik Gaku.

"To je sramota, to je za žaljenje. Međutim, mi kažemo bravo za ekipu Obale Slonovače, za njihovo ponašanje, osjećaj mudrosti i fer-pleja", izjavio je senegalski ministar unutrašnjih poslova Mbaje Ndiaje.

Završni turnr kontinentalnog Kupa nacija biće održan početkom januara 2013. u Južnoj Africi.

Bonus video: